Foto: zemo
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva. Bašta pre všetkých. A hlavne pre nás, čo nemáme hlboko Zobraziť celý popisJedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva. Bašta pre všetkých. A hlavne pre nás, čo nemáme hlboko do vrecka, lebo tam aj tak nešmátrame, lebo v ňom nič nie je...
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z hlávky kapusty oddeľte na každého člena rodiny po dva veľké kapustové listy, sparte ich vo vriacej vode a vykrojte najhrubšie časti listových rebier. Zvyšok kapusty nakrájajte na rezance.
- 2
Očistite a postrúhajte na hrubo zemiaky. Nechajte pol hodiny postáť. Zlejte šťavu.
- 3
Pridajte do zemiakov dve polievkové lyžice hladkej múky, dve lyžice strúhanky, majoránku, mleté čierne korenie, dva strúčiky cesnaku rozotreného so soľou a jedno vajce. Premiešajte, dosoľte a zabaľte do kapustných listov, ktoré zaviažete bielou niťou.
- 4
Veľkú cibuľu pokrájate a speňte na dvoch lyžiciach oleja. Dajte ju do pekáča, na ňu kapustové roľky a zasypte zvyšnou posekanou kapustou. Zalejte štvrť litrom bieleho vína a dajte zapiecť zhruba na 30 minút.
- 5
Pred koncom rolky vyberte, do postrúhanej kapusty zamiešajte po dve polievkové lyžice rajčinového pretlaku a kyslej smotany. Krátko v trúbe poduste. Potom podávajte každému dve rolky a zasypte kapustou so smotanou a rajčinovým pretlakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu