Kapustová pochúťka

zemo - fotkazemo, 19. novembra 2009
Kapustová pochúťka
Foto: zemo

Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva. Bašta pre všetkých. A hlavne pre nás, čo nemáme hlboko Zobraziť celý popisJedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva. Bašta pre všetkých. A hlavne pre nás, čo nemáme hlboko do vrecka, lebo tam aj tak nešmátrame, lebo v ňom nič nie je...

45 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

1 hlávka
500 g
2 PL
2 PL
2 strúčiky
2 PL
250 ml
2 PL
2 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Z hlávky kapusty oddeľte na každého člena rodiny po dva veľké kapustové listy, sparte ich vo vriacej vode a vykrojte najhrubšie časti listových rebier. Zvyšok kapusty nakrájajte na rezance.

  2. 2

    Očistite a postrúhajte na hrubo zemiaky. Nechajte pol hodiny postáť. Zlejte šťavu.

  3. 3

    Pridajte do zemiakov dve polievkové lyžice hladkej múky, dve lyžice strúhanky, majoránku, mleté čierne korenie, dva strúčiky cesnaku rozotreného so soľou a jedno vajce. Premiešajte, dosoľte a zabaľte do kapustných listov, ktoré zaviažete bielou niťou.

  4. 4

    Veľkú cibuľu pokrájate a speňte na dvoch lyžiciach oleja. Dajte ju do pekáča, na ňu kapustové roľky a zasypte zvyšnou posekanou kapustou. Zalejte štvrť litrom bieleho vína a dajte zapiecť zhruba na 30 minút.

  5. 5

    Pred koncom rolky vyberte, do postrúhanej kapusty zamiešajte po dve polievkové lyžice rajčinového pretlaku a kyslej smotany. Krátko v trúbe poduste. Potom podávajte každému dve rolky a zasypte kapustou so smotanou a rajčinovým pretlakom.

Diskusia k receptu

alena45
škoda, že nemáš obrázok hotového jedla, neviem si to dosť dobre predstaviť. Inak vyzerá to zaujímavo.
karolka
Prečo si neodfotil hotové jedlo?. Ako vyzerá kapusta väčšinou vieme. Ale recept je to zaujímavý.
hubata
@zemo a klbása, údené alebo nejaký zbytok mäsa tam nejde? Len samé zemiaky...... no ale keď sa to zapije tou račianskou frankovkou alebo burčákom .......
likalu
chcem sa spýtať, či tá zemiaková masa nie je veľmi riedka, aby sa dala zabaliť.
vimar
nerobte to, asi to je nejaka sranda alebo nieco tam chyba. skuseny kuchar by to vedel mozno nejako zachranit, ale vo vysledku podla receptu je to totalny vygrc. zatial to prekonalo aj to najhnusnejsie jedlo, ktore som jedol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia