Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov fotorecept
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.
Suroviny
850 g |
|
|
|
1 ks väčšia |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
domáca |
|
|
|
1 menšia hrsť |
|
|
|
3-4 ks stredná |
|
1 ks menší |
|
1/6 ks |
|
2 PL (bez nálevu) |
|
6-7 ks (bez nálevu) |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
uvarené natvrdo |
|
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na drobno narezanú cibuľu, rascu. Vložíme kocky mäsa, opražíme, aby sa zatiahlo. Pridáme horčicu, potom mletú papriku. Mäso osolíme a zalejeme vodou. Okoreníme a na miernom ohni prikryté dusíme za občasného premiešania.
- 2
Osobitne v kastróle na oleji s maslom a troškou rasce restujeme do mäkka narezanú koreňovú zeleninu, ktorú len posolíme.
- 3
Keď je mäso takmer udusené, vlejeme hríby s nálevom namočené vopred, tiež na kocky nakrájané sterilizované uhorky a hrášok. Chvíľu dusíme. Potom dávame zeleninu a kolieska párkov.
- 4
Zahustíme zátrepkou – múkou rozmiešanou vo vode – miešame a dovaríme. Zjemníme lyžicou masla. Dochutíme podľa potreby. Uvarené vajcia si naložíme až na porciu vtáčika na tanieri.
- 5
Príloha bola tarhoňa alebo uvarené zemiaky.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu