Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 14:43
Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov (fotorecept)
Foto: helena10

Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Suroviny

850 g
1 ks väčšia
1 PL
1 PL
 domáca
1 menšia hrsť
3-4 ks stredná
1 ks menší
1/6 ks
2 PL (bez nálevu)
6-7 ks (bez nálevu)
2 ks
2 PL
 uvarené natvrdo




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme na drobno narezanú cibuľu, rascu. Vložíme kocky mäsa, opražíme, aby sa zatiahlo. Pridáme horčicu, potom mletú papriku. Mäso osolíme a zalejeme vodou. Okoreníme a na miernom ohni prikryté dusíme za občasného premiešania.

  2. 2

    Osobitne v kastróle na oleji s maslom a troškou rasce restujeme do mäkka narezanú koreňovú zeleninu, ktorú len posolíme.

    Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso takmer udusené, vlejeme hríby s nálevom namočené vopred, tiež na kocky nakrájané sterilizované uhorky a hrášok. Chvíľu dusíme. Potom dávame zeleninu a kolieska párkov.

  4. 4

    Zahustíme zátrepkou – múkou rozmiešanou vo vode – miešame a dovaríme. Zjemníme lyžicou masla. Dochutíme podľa potreby. Uvarené vajcia si naložíme až na porciu vtáčika na tanieri.

    Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Príloha bola tarhoňa alebo uvarené zemiaky.

Diskusia k receptu