Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 20. novembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion Zobraziť celý popisVladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky bravčovej krkovičky, pozor! – neklepeme, nasekneme len nožíkom časti, aby sa pri grilovaní nezošúverila, osolíme, posypeme čiernym mletým korením, potrieme olejom. Na panvičke na miernom ohni opekáme 3 minúty z jednej a druhej strany, takto pripravené mäsko odložíme na tanier.
- 2
Na panvičke, kde sme ugrilovali plátky krkovičky, pripravíme omáčku z čierneho piva: do výpeku pridáme maslo, veľmi jemne nakrájanú cibuľku, ktorú orestujeme do hneda, posypeme kryštálovým cukrom, necháme ho na panvičke skaramelizovať a jemne prilievame čierne pivo, omáčku prevaríme.
- 3
Môžeme a nemusíme zahustiť hladkou múkou, podľa toho, či máte radšej omáčky redšie alebo hustejšie. Podávame s vyprážanými zemiakovými kroketami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu