Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 20. novembra 2009
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion Zobraziť celý popisVladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
0,3 l
5 g
150 g
50 g
30 g
50 ml
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Plátky bravčovej krkovičky, pozor! – neklepeme, nasekneme len nožíkom časti, aby sa pri grilovaní nezošúverila, osolíme, posypeme čiernym mletým korením, potrieme olejom. Na panvičke na miernom ohni opekáme 3 minúty z jednej a druhej strany, takto pripravené mäsko odložíme na tanier.

  2. 2

    Na panvičke, kde sme ugrilovali plátky krkovičky, pripravíme omáčku z čierneho piva: do výpeku pridáme maslo, veľmi jemne nakrájanú cibuľku, ktorú orestujeme do hneda, posypeme kryštálovým cukrom, necháme ho na panvičke skaramelizovať a jemne prilievame čierne pivo, omáčku prevaríme.

  3. 3

    Môžeme a nemusíme zahustiť hladkou múkou, podľa toho, či máte radšej omáčky redšie alebo hustejšie. Podávame s vyprážanými zemiakovými kroketami.

Diskusia k receptu

cajiky
Myslela som si, že tie krokety sú pomaranče :-))
vcelka
To by ale musel byť steačisko ako cele prasa, aby sa podeň zmestilo toľko pomarančov...
marauder
Riadna blbost. Princip grilovania je vyuzitie salaveho tepla. Na panvici je to uz pecenie. To by mal pan sefkuchar, oceneny, vediet!!! Omacka - standart bez fantazie. Zaklincovane vyprazanymi kroketami. U mna totalny prepadak!
qaroh
Áno, ale v zime grilujeme aj na elektrickom grile, napr. a pečenie je skôr v rúre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia