Mexická ostrá čili

redakcia - fotkaredakcia, 20. novembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3-4 ks
2 ks
1 konzerva
1 konzerva
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu nasypeme 2 kl mletej sladkej papriky a zalejeme ju pohárom vody. Do hrnca dáme dusiť bravčové mleté mäso, ktoré ochutíme čiernym korením a nakrájaným cesnakom. Ďalej dusíme pod zakrytou pokrievkou a do mäsa nastrúhame celý muškátový oriešok.

  2. 2

    Potom do polievky pridávame ostré čili korenie, ostrú i sladkú sójovú omáčku a 2 PL whisky alebo iného alkoholu. Potom si nakrájame rajčiny bez šupky, dáme ich do hrnca a dusíme domäkka. Pridáme fazuľu a dusíme ďalej. Do hrnca pridáme ešte 2 konzervy rajčinového pretlaku a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Keď polievka s pretlakmi zovrie, pridáme do nej na kolieska nakrájaný pór, o 2 minúty odstavíme zo sporáka a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia