Foto: sandra
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
1/2 balíčka |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
3 ČL |
|
2 balenia |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
5 kvapiek |
|
Postup
-
1
Vymiesime cesto z polohrubej a hladkej múky, masla, žĺtku, soli, cukru a vody. Na polhodinku dáme odpočinúť do chladničky. Očistíme si jablká a nastrúhame na hrubo, alebo nakrájame na tenké plátky. Vyšľaháme kyslú smotanu so šľahačkou, pridáme 2 žĺtka, 3 KL Zlatého klasu a 2 balíčky vanilkového cukru.
- 2
Formu na pečenie koláča si vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vyvaľkáme a prenesieme na plech. Okraje cesta vyvýšime. Poukladáme nakrájané alebo postrúhané jablká a posypeme škoricovým cukrom. Dáme zapiecť do rúry na cca 15 minúť pri 180 °C.
- 3
Potom koláč vyberieme a zalejem vyšľahanými smotanami. Pečieme, kým nám povrch trošku nezhnedne. Medzitým si dáme zohriať marhuľový džem s rumom a mandľovým aróma. Upečený koláč potrieme touto zmesou a dáme na 2-3 minúty pod gril.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/torta-di-mele-con-lo-yogurt-/19...