2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, francúzskej horčice a roztlačeného cesnaku urobíme kašu. Tú dobre votrieme do narezanej kože a necháme deň odstáť v chladničke. Koleno vložíme do pekáča, podlejeme celým pivom, v ktorom sme predtým rozmiešali PL cukru a PL sladkej sójovej omáčky.
- 2
Pridáme na polovicu rozkrojenú hlavičku cesnaku, celé feferónky, na polovice rozrezané cibule, bobkový list a rascu. Pečieme v zakrytom pekáči asi 90 minút. Priebežne podlievame pivom a potierame šťavou z výpeku. Nakoniec koleno odkryjeme a necháme dopiecť do chrumkava asi pol hodiny.
- 3
Podávame s čerstvou cibuľou, uhorkami a feferónkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu