Bláznivé koleno

redakcia - fotkaredakcia, 20. novembra 2009
2
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks
2 ks
2 hlávky
2 ks
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, francúzskej horčice a roztlačeného cesnaku urobíme kašu. Tú dobre votrieme do narezanej kože a necháme deň odstáť v chladničke. Koleno vložíme do pekáča, podlejeme celým pivom, v ktorom sme predtým rozmiešali PL cukru a PL sladkej sójovej omáčky.

  2. 2

    Pridáme na polovicu rozkrojenú hlavičku cesnaku, celé feferónky, na polovice rozrezané cibule, bobkový list a rascu. Pečieme v zakrytom pekáči asi 90 minút. Priebežne podlievame pivom a potierame šťavou z výpeku. Nakoniec koleno odkryjeme a necháme dopiecť do chrumkava asi pol hodiny.

  3. 3

    Podávame s čerstvou cibuľou, uhorkami a feferónkami.

Diskusia k receptu

Vymazať
evas13
Určite je to veľmi dobré, lebo čierne pivo dodá pokrmu zvlástnu chuť, ktorá lahodí chuťovým pohárikom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia