Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou

cupezko - bez fotkycupezko, včera 21:34
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
Foto: cupezko

Lahodná bravčová panenka.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja z každej strany približne 4-5 minút.

  2. 2

    Takto opečenú panenku zabalíme do alobalu a necháme ju 10 minút odpočinúť

  3. 3

    Na panvicu hodíme menšiu kocku masla, necháme rozpustiť, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, keď cibuľka zmäkne, pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny a chvíľku spolu restujeme.

  4. 4

    Pridáme smotanu na varenie, osolíme, okoreníme a varíme pokiaľ sa omáčka nezredukuje.

  5. 5

    Panenku vyberieme z alobalu nakrájame na plátky a podávame so šampiňónovou omáčkou, ryžou alebo rôznou prílohou podľa chuti ;-)

Diskusia k receptu