Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
Lahodná bravčová panenka.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja z každej strany približne 4-5 minút.
- 2
Takto opečenú panenku zabalíme do alobalu a necháme ju 10 minút odpočinúť
- 3
Na panvicu hodíme menšiu kocku masla, necháme rozpustiť, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, keď cibuľka zmäkne, pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny a chvíľku spolu restujeme.
- 4
Pridáme smotanu na varenie, osolíme, okoreníme a varíme pokiaľ sa omáčka nezredukuje.
- 5
Panenku vyberieme z alobalu nakrájame na plátky a podávame so šampiňónovou omáčkou, ryžou alebo rôznou prílohou podľa chuti ;-)
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu