Savory burger s karamelizovanou cibuľkou
mesačník Varecha, dnes 13:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
Suroviny
600 g mleté |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karamelizovaná cibuľa: | |
4 ks |
|
20 g |
|
1 PL |
|
120 g |
|
30 ml |
|
|
|
Na parmezánový čips: | |
80 g |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme karamelizovanú cibuľu. Cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky. V kastróle zohrejeme maslo s olejom. Vsypeme cibuľu a restujeme ju na miernom ohni do tmavšej zlatistej farby. Potom ju posypeme cukrom a necháme krátko skaramelizovať. Nakoniec pridáme balzamikový ocot a soľ. Premiešame, necháme niekoľko minút dusiť, aby sa odparila tekutina, a odstavíme z ohňa.
- 2
Na parmezánové čipsy nastrúhame parmezán na hrubom strúhadle. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme parmezán do tvaru koliesok veľkosti priemeru žemlí. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 5 minút dozlatista. Potom necháme čipsy vychladnúť na plechu.
- 3
Mäso zomelieme. Prepracujeme ho rukou a vytvarujeme z neho štyri burgery. Šampiňóny nakrájame na plátky, paradajku na kolieska. Pripravené burgery potrieme olejom, osolíme ich a okoreníme. Rozpálime grilovaciu panvicu a burgery na nej ugrilujeme 2 minúty z každej strany. Zároveň s mäsom opečieme osolené a okorenené šampiňóny a kolieska paradajky.
- 4
Rozkrojíme žemle na polovice a položíme rezom na gril. Dobre ich opečieme a potrieme kečupom. Na spodný diel položíme burger, naň karamelizovanú cibuľu, parmezánový čips a navrch opečené koliesko paradajky so šampiňónmi. Priklopíme druhou časťou opečenej žemle.
Tiež hovädzí burger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu