4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
100 - 120 minút
na 225 °C
na 225 °C
Postup
-
1
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme ostrým nožom a poprášime múkou. Dáme piecť do rúry pri teplote 225 stupňov Celzia na 15 minút. Cukor, ocot, 5 PL vody a škoricu necháme 5 minút variť.
- 2
Povrch mäsa potrieme cukrovým roztokom a necháme piecť ešte asi hodinu, pričom ho občas potierame zvyškom cukrového roztoku. Jablká umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme, vyberieme jadrá a dužinu nadrobno pokrájame. Jablká so zmäknutými slivkami pridáme aj so šťavou k mäsu.
- 3
Pečieme ešte 30 minút. Mäso a ovocie vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme cez sitko do hrnčeka, pridáme smotanu a vývar. Zahustíme a dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu