Chrumkavé pliecko

redakcia - fotkaredakcia, 20. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
100 - 120 minút
na 225 °C

Suroviny

1,8 kg
200 g
200 ml
2 PL
20 g
50 ml
1/2 PL
4 ks
200 ml
100 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme ostrým nožom a poprášime múkou. Dáme piecť do rúry pri teplote 225 stupňov Celzia na 15 minút. Cukor, ocot, 5 PL vody a škoricu necháme 5 minút variť.

  2. 2

    Povrch mäsa potrieme cukrovým roztokom a necháme piecť ešte asi hodinu, pričom ho občas potierame zvyškom cukrového roztoku. Jablká umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme, vyberieme jadrá a dužinu nadrobno pokrájame. Jablká so zmäknutými slivkami pridáme aj so šťavou k mäsu.

  3. 3

    Pečieme ešte 30 minút. Mäso a ovocie vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme cez sitko do hrnčeka, pridáme smotanu a vývar. Zahustíme a dochutíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia