Večera dobrého chlapa

redakcia - fotkaredakcia, 20. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
100 - 120 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 plátky
8 plátkov
8 plátkov
4 PL
4 PL
Dusený pór:
600 g
30 g
100 g
2 PL
200 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené a naklepané plátky mäsa, na ne šunku a slaninu, uložíme ich do pekáča, alobal čiastočne uzatvoríme a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Kečup zmiešame s trochou paprikového pretlaku, sójovou omáčkou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, zalejeme každú porciu ochuteným kečupom, prikryjeme syrom a v otvorených „hniezdach“ dopečieme. Podávame s duseným pórom, ktorý pripravíme tak, že maslo zahrejeme a vložíme doň ošúpané mandle. Pridáme natenko pokrájaný pór, mierne osolíme a dusíme asi 5 minút.

  3. 3

    Pridáme hrozienka, zahustíme strúhankou a ochutíme octom. Premiešame a odstavíme.

Diskusia k receptu