Šťavnaté rezne

sandra - fotkasandra, 20. novembra 2009
Šťavnaté rezne
Foto: sandra

Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
2 dl
200 g
Zálievka:
2 dl
2 PL
2 PL
2 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Obalíme v strúhanke a naklepeme ju do mäsa. Takto naklepané rezne obaľujeme vo vyšľahanom vajíčku a ihneď oprážame na horúcom oleji do zlatista. Opražené rezne ukladáme na plech potretý olejom.

  2. 2

    Pripravíme si zálievku: Na miernom ohni rozpustíme vo vode 2 PL masla, 2 PL masti, 2 PL oleja, 2 PL vegety a a 2 PL horčice. Miešame kým sa zmes nerozpustí.

  3. 3

    Zálievkou polejeme mäso naukladané na plechu a posypeme nahrubo nakrájaným tvrdým syrom. Dáme zapiecť na 20 minúť pri teplote 180 °C..

  4. 4

    Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.

Diskusia k receptu

zemo
Skúste ich doma aj z hovädzej roštenky. Tiež naklepať, obaliť ako parížske rezne, opražiť krátko z oboch strán. Medzi rezne potom kladiem nahrubo nakrájanú cibuľu na kolieska, dám aj slaninku. Všetko do jenského skla či jánskeho, to nie je podstatné. Podlejem vývarom tak na dva centimetre od dna a zakryjem. Hodín do trúby a pečiem asi hodinu. By si neverila, ako sa dokáže tvrdá hovädzina rozpadávať v pusinke aj nežných častí teda všetkých z mojej rodiny. Ale hentoka tento tvoj recept vyskúšam, mám v mrazáku kusisko morčacích pŕs a nechce sa mi to robiť ako soté alebo klasické rezne.
sandratamer
to hej, morka je sama o sebe suchá, šťava jej bude vyhovovať... Ale zjesť to mäso treba hneď, lebo to je ako s tými tvojimi zemiakmi. Donútiš sa ho dojesť keď nič iné nie je, ale není to ono :-)
zemo
Sklamam som, nerobil som, čo som sľúbil, ale keďže moje domninantné 14 ročné dcérisko je vefetarián, urobil som zemiakovo - tvarohové placky s červenou dusenou kapustou. Pre ňu. Ondiel som sa s tým skoro jeden a pol hodiny.
My sme mali telacie. Odfčejajška.
Palckoid odfotím, a počlem aj s receptom, aby sa nerozpadávali. Návod, nie repcept, som našiel v jednom nemenovanom konkurenčnom TV magazíne a musím sa priznať, že tá fotka, čo tam bola, bola úplne o niečom inom. Gramáž som dodržal a len furt to nebolo to pravé slovenské Švajčiarsko. Asi to fotil Flašík.. Bauer si z čitateľov zase urobil sedláčtinu! :O(
zemo
Palckoid je samozrejme novotvar a mal byť napísaný ako plackoid. Mea...
siskam
to mäsko vyzerá úžasne, určite vyskúšam.
cenculka30
moje najobľúbenejšie, ale ja na mäso vylejem 2 poháre leča a trocha vody a tak dám zapiecť
bonpari
je to nieco podobne ako obratene rezne, ktore robievala moja mamina a nikdy mi akosi nechutili.. ale priznam sa, tie vase boli ovela stavnatejsie a chutnejsie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia