Foto: sandra
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
6-8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Obalíme v strúhanke a naklepeme ju do mäsa. Takto naklepané rezne obaľujeme vo vyšľahanom vajíčku a ihneď oprážame na horúcom oleji do zlatista. Opražené rezne ukladáme na plech potretý olejom.
- 2
Pripravíme si zálievku: Na miernom ohni rozpustíme vo vode 2 PL masla, 2 PL masti, 2 PL oleja, 2 PL vegety a a 2 PL horčice. Miešame kým sa zmes nerozpustí.
- 3
Zálievkou polejeme mäso naukladané na plechu a posypeme nahrubo nakrájaným tvrdým syrom. Dáme zapiecť na 20 minúť pri teplote 180 °C..
- 4
Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
My sme mali telacie. Odfčejajška.
Palckoid odfotím, a počlem aj s receptom, aby sa nerozpadávali. Návod, nie repcept, som našiel v jednom nemenovanom konkurenčnom TV magazíne a musím sa priznať, že tá fotka, čo tam bola, bola úplne o niečom inom. Gramáž som dodržal a len furt to nebolo to pravé slovenské Švajčiarsko. Asi to fotil Flašík.. Bauer si z čitateľov zase urobil sedláčtinu! :O(