Koňak

Koňak ako ingrediencia v receptoch:

  • Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou

    Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou

    Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, v komore i na tanieri. Dodajú jedlu osobitú vôňu a chuť a koncom leta aj punc romantiky. Dubák a kozák v kapustnici,...

  • Kačacia paštéta s višňovou penou

    Kačacia paštéta s višňovou penou

    Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110...

  • Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré

    Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré

    Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce. Zmes podľa chuti osolíme a okoreníme.

  • Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)

    Niečo aj pre milovníkov kačacej pečene bez vykŕmenia. Túto paštétu máme veľmi obľúbenú a vždy zmizne raketovou rýchlosťou. Nie a nie odložiť na neskôr.

  • Morčacia terinka s koňakom a so sušenými slivkami
  • Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

    Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu

    Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa ako kuracina, ale pritom málo tuku. Je ľahko stráviteľné, čo sa dnes cení nad zlato. Navyše z jednej morky pripravíme...

  • Kačacia pečeň s višňovou omáčkou

    Kačacia pečeň s višňovou omáčkou

    Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť alkohol. Keď oheň zhasne, necháme zmes vychladnúť.

  • Marinované foie gras s figovým čatní

    Marinované foie gras s figovým čatní

    Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne skaramelizovať, pridáme nakrájané figy a zastrekneme jablkovým octom. Zmes potom varíme 10–15 minút do zhustnutia. Môžeme aj rozmixovať. Zmes vlejeme do pohárov, ...

  • Hubové velouté s kuracím mäsom

    Hubové velouté s kuracím mäsom

    Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

    Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

    Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme z každej strany 4–5 minút, dochutíme soľou a korením, počas grilovania môžeme pridať aj bylinky a nakoniec kúsok masla. Hrúbka roštenky...

  • Dobošové rezy (fotorecept)

    Dobošové rezy (fotorecept)

    Dnešný sviatočný zákusok

  • Ovocné rezy (fotorecept)

    Ovocné rezy (fotorecept)

    Na víkend výborný ovocný dezert.

  • Údený úhor s plnenou toastovou rolkou
  • Kurča na bielom víne

    Kurča na bielom víne

    Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

  • Ružový sen (fotorecept)

    Ružový sen (fotorecept)

    Náš nedeľný zákusok.

  • Teľacia roláda

    Teľacia roláda

    Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať na túto jemnú a šťavnatú roládu z teľacieho mäsa s krásnymi pásikmi zelených špenátových listov a pancetty.

  • Tournedos s maslovou zeleninou

    Tournedos s maslovou zeleninou

    Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho umenia.

  • Špeciálne kačacie prsia

    Špeciálne kačacie prsia

    Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s pridaním píniových orieškov, hrozienok a zrniek granátového jablka.

  • Kohút na víne - Coq au vin

    Kohút na víne - Coq au vin

    Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho sa odvíja výsledný chuťový zážitok. Ak nemáme po ruke napr. nejaký pinot noir, môžeme ho kľudne nahradiť našim silným...

  • Makrelové špízy

    Makrelové špízy

    Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí, ktorí takéto jedlo nebudú vôbec čakať.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist