Hubové velouté s kuracím mäsom

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 18. júla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Hubové velouté s kuracím mäsomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g
300 g čerstvé (dubáky, kuriatka, masliaky, suchohríby, šampiňóny)
1 ks
1 strúčik
25 ml
50 ml
500 ml
200 ml
2 PL
10 ml nasekaný
1 PL nasekaný
5 ml
Cesto:
500 g
250 ml vlažná
125 ml
štipka
2 PL mix (sezamové, slnečnicové, tekvicové)
 na potretie
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme, pohárom vykrojíme kolieska, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 – 200 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, na rozpálenej panvici s maslom sprudka opečieme a dochutíme soľou a korením. Znížime teplotu a dopečieme.

  4. 4

    Čerstvé huby nakrájame a urestujeme na panvici s maslom, dochutíme soľou a korením. Na masle speníme šalotku s cesnakom, podlejeme koňakom a bielym vínom a necháme variť asi 5 minút. Potom prilejeme kurací vyvar a necháme na miernom ohni variť. Pridáme smotanu, prevaríme, dochutíme soľou a korením a zahustíme škrobovou múčkou. Pridáme hotové kuracie prsia a urestované huby, nasekaný estragón s tymianom a hľuzovkový olej. Všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s upečenými kolieskami z domáceho cesta a dozdobíme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist