Hubové velouté s kuracím mäsom
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 18. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
400 g |
|
300 g čerstvé (dubáky, kuriatka, masliaky, suchohríby, šampiňóny) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
25 ml |
|
50 ml |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
10 ml nasekaný |
|
1 PL nasekaný |
|
5 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml vlažná |
|
125 ml |
|
štipka |
|
2 PL mix (sezamové, slnečnicové, tekvicové) |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme, pohárom vykrojíme kolieska, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 – 200 °C asi 15 minút.
- 3
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, na rozpálenej panvici s maslom sprudka opečieme a dochutíme soľou a korením. Znížime teplotu a dopečieme.
- 4
Čerstvé huby nakrájame a urestujeme na panvici s maslom, dochutíme soľou a korením. Na masle speníme šalotku s cesnakom, podlejeme koňakom a bielym vínom a necháme variť asi 5 minút. Potom prilejeme kurací vyvar a necháme na miernom ohni variť. Pridáme smotanu, prevaríme, dochutíme soľou a korením a zahustíme škrobovou múčkou. Pridáme hotové kuracie prsia a urestované huby, nasekaný estragón s tymianom a hľuzovkový olej. Všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s upečenými kolieskami z domáceho cesta a dozdobíme.
Tiež hubami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu