Hubové velouté s kuracím mäsom
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 18. júla 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
| 400 g |
|
| 300 g čerstvé (dubáky, kuriatka, masliaky, suchohríby, šampiňóny) |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 25 ml |
|
| 50 ml |
|
| 500 ml |
|
| 200 ml |
|
| 2 PL |
|
| 10 ml nasekaný |
|
| 1 PL nasekaný |
|
| 5 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 250 ml vlažná |
|
| 125 ml |
|
| štipka |
|
| 2 PL mix (sezamové, slnečnicové, tekvicové) |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme, pohárom vykrojíme kolieska, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 – 200 °C asi 15 minút.
- 3
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, na rozpálenej panvici s maslom sprudka opečieme a dochutíme soľou a korením. Znížime teplotu a dopečieme.
- 4
Čerstvé huby nakrájame a urestujeme na panvici s maslom, dochutíme soľou a korením. Na masle speníme šalotku s cesnakom, podlejeme koňakom a bielym vínom a necháme variť asi 5 minút. Potom prilejeme kurací vyvar a necháme na miernom ohni variť. Pridáme smotanu, prevaríme, dochutíme soľou a korením a zahustíme škrobovou múčkou. Pridáme hotové kuracie prsia a urestované huby, nasekaný estragón s tymianom a hľuzovkový olej. Všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s upečenými kolieskami z domáceho cesta a dozdobíme.
Tiež hubami:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu