Kuracia polievka
Kuracia polievka

Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. júla 2024

Jedna z najchutnejších polievok akú poznám. Túto polievku varí moja mama už od môjho detstva. Môžete použiť okrem kuracieho aj iné mäso. Táto Zobraziť celý popisJedna z najchutnejších polievok akú poznám. Túto polievku varí moja mama už od môjho detstva. Môžete použiť okrem kuracieho aj iné mäso. Táto polievka je najchutnejšia s chlebom a cibuľou.

Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
3-4 ks
2-3 ks
2 ks
1 ks
1 ks čerstvá
1 l (3,5 %)
1 l
3 ks
8 zrniek
2 KL
 (alebo citrón)
Na zápražku:
1-2 PL
1 PL
300 ml studená




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky suroviny. Z kuraťa môžete použiť hociktorú časť, ja som dala krídla a stehno. Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a pokrájame. Cibuľu a papriku len zakrojíme. Mlieko dáme 3,5 %, keďže sa dáva aj voda.

  2. 2

    Všetky prísady dáme do hrnca, zalejeme mliekom, vodou a privedieme do varu. Keď sa polievka začne variť, tak sa začne tvoriť na vrchu pena. Túto penu treba pozbierať sitkom dole, aby ste mali peknú čistú polievku. Keď už sa pena netvorí, vtedy dáme bobkové listy, rascu, čierne korenie a soľ. Pridáme aj pokrájanú vňať. Polievku necháme variť, kým všetko nezmäkne.

  3. 3

    Z oleja, múky a červenej papriky si pripravíme zápražku, ktorú zalejeme 300 ml vody a následne vlejeme do polievky. Polievku necháme ešte asi 10 minút povariť, a ak treba tak dosolíme. Keď je polievka už hotová, tak ju dáme bokom, a počkáme asi 10-15 minút, aby prestala bublať. Nakoniec polievku ochutíme trochou octu alebo citrónom. Ak sa bojíte, že sa vám polievka zrazí, tak si kľudne dochuťte svoju porciu neskôr v tanieri, keď budete jesť :-)

    Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievka je veľmi chutná a kľudne nahradí aj hlavné jedlo. U nás sa podáva vždy s chlebom a čerstvou cibuľou. Prajem dobrú chuť !

    Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

jerica
@cesminaz (30.7.2024 21:38) pozdravujem, nedalo mi, výborná , inšpirácia mi prišla ako modré z neba, polievku, som si ju upravila, podla svojej chuti. Zato bdopadla ako ta tvoja na výbornú.
U nás pri varení nepoužívame mlieko, a ani zapražku. Zahusťujem červenou šošovicou, miesto mlieka použijem kyslú 16 % kyslú sňmotanu a smotanu na šľahanie, obe smotany dám do misy s vidličkou dobre premiešam, zalejem vyvarom z polievky, a cez sitko prelejm do polievky so zeleninou a kuraťom. Ja som použila krídla a samozrejme ako ty,len samé kuracie kridla.
Petržlenovou vyňať som nemala, dala som trochu nasekaného kôpru . Peknú noc prajem .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia