Teľacia roláda
Foto: podravka
Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať na túto jemnú a šťavnatú roládu z Zobraziť celý popisNepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať na túto jemnú a šťavnatú roládu z teľacieho mäsa s krásnymi pásikmi zelených špenátových listov a pancetty.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,8 - 2 kg |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
štipka |
|
1 lyžica |
|
120 g (slanina nakrájaná na tenké plátky) |
|
150 g |
|
100 ml |
|
|
|
Zelenina: | |
800 g |
|
400 g |
|
štipka |
|
50 g |
|
|
|
60 g |
|
Omáčka: | |
2 lyžičky |
|
50 ml |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Kvalitný kus teľacieho mäsa zakryjeme potravinovou fóliou a naklepeme tĺčikom na mäso.
- 2
V mažiari podrvíme fenikel, korenie, sušený tymian, štipku údenej papriky, vegetu a všetko spolu premiešame. Zmesou korenia posypeme teľacinu a rukami votrieme do mäsa. Na teľacie mäso striedavo ukladáme plátky pancetty a krátko povarený špenát. Roládu pevne zavinieme a zviažeme mäsiarskym špagátom.
- 3
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán do hneda opečieme. Presunieme do pekáča a olej a výpek z panvice nalejeme na roládu. Osolíme a podlejeme 100 ml bieleho vína. Zakryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 1 hodinu.
- 4
Po dopečení vyberieme roládu z rúry a necháme odstáť. Kým mäso odpočíva, pripravíme omáčku. Výpek z pekáča prelejeme do malej rajnice a varíme na strednom plameni. 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu zmiešame s trochou vody a pripravenou zmesou zahustíme omáčku. Keď omáčka zovrie, primiešame do nej koňak a jednu lyžičku džemu.
- 5
Zemiaky, zeler a cibuľu spolu uvaríme, scedíme, pridáme maslo, trochu soli a muškátový oriešok a popučíme na kašu.
- 6
Roládu opatrne nakrájame na plátky a tie naaranžujeme na servírovací tanier spolu so zeleninovým pyré. Polejeme omáčkou a podávame.
Tiež teľacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu