Vafle pečené v rúre fotorecept
Veľmi jednoduchý, časovo nenáročný spôsob prípravy. Milujú ich deti, ale aj dospeláci...
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 50+150 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 1 bal. (10 g) |
|
| 2 ČL |
|
| 80 g (rozpustené vychladnuté) |
|
| 150 ml (izbovej teploty) |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| Na podávanie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Čerstvé rozpustené maslo necháme vychladnúť. Múku, prášok do pečiva preosejeme do misy, pridáme soľ, vanilínový cukor a premiešame. Žĺtky s kryštálovým cukrom mixérom prešľaháme, po častiach pridávame mlieko a nakoniec rozpustené maslo.
-
2
Vyšľahanú žĺtkovú zmes vlejeme do múčnej zmesi a premiešame mixérom.
-
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po častiach varechou zapracujeme do cesta.
-
4
Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Silikónové formy na vafle uložíme na plech.
-
5
Naplníme cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút, počas pečenia kontrolujeme.
-
6
Po upečení necháme vychladnúť, dobre sa vyberú z formy.
-
7
Podávame s Nutellou, džemom, arašidovým maslom, pokvapkáme javorovým sirupom alebo posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.









Som rada, že ťa vafle oslovili ...tieto formy kúpiš za pár eúr v dm, krásny deň..
Ďakujem, obzriem sa po nich.