Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 27. marca 2020
z hotela The Grand Vígľaš****, 27. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
200 g prerastená |
|
3 ks |
|
3 vetvičky |
|
5 strúčikov |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
Flambované šampiňóny: | |
16 ks stredne veľké |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
50 g |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
|
Postup
-
1
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, králika a celé vetvičky tymianu. Ak ostane slanina, do pekáča pridáme aj tú. Králika podlejeme bielym vínom, dôkladne prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Veľmi dôležité je piecť králika prikrytého, aby mäso nevyschlo. Pečieme pri 180 °C približne 1,5 hodiny.
- 2
Flambované šampiňóny: Šampiňóny umyjeme a očistíme. Na oleji ich opečieme domäkka. Keď sú mäkké, pridáme 50 ml koňaku a flambujeme ich. Potom ich dochutíme soľou, šampiňóny vyberieme a do výpeku zamiešame 50 g masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nasekané čerstvé bylinky.
Tiež pečený králik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu