Recepty, kde je koňak
Mandľový koláč z Galície Tarta de Santiago
Typický koláč z Galície. Väčšinou sa k nemu podáva pohárik sladkého dezertného vína.
Perfektná kakaová torta so sušenými slivkami
Jemné kakaové piškótové cesto, krém so zahusteným sladeným mliekom, sušené slivky, voňavá káva a koňak....
Perfektná bábovka, ktorá obsahuje všetko
Bábovka je mimoriadne chutná a bohatá na ingrediencie. Obsahuje višne, mak, kakao a orechy....
Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami
Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...
Božie milosti s pečenými slivkami
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako
fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich
pripraviť...
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne
prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča
vložíme na...
Plnená králičia galantínka s koňakovou omáčkou a gratinom
Králičí chrbát umyjeme a rozdelíme na polovice.
Z oboch vyrežeme po dva plátky
mäsa, ktoré naklepeme...
Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky.
Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak
a...
Vianočné čokoládové rezy s čučoriedkami
Na vianočné sviatky som upiekla čokoládové rezy s čučoriedkovou plnkou. Piškótové korpusy spojené čokoládovým krémom a...
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
Piškótový štedrák
Tento sviatočný koláč som už robila z kysnutého cesta aj z lineckého. Dnes som pripravila netradične v modernejšej verzii z piškótového cesta....
Dušičkové sviatočné ananásové rezy
Na tento sviatočný deň som pripravila pre mojich blízkych ananásové rezy....
Biele tiramisu
Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť.
Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s...
Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také
príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád
huby v lese, ...
Kačacia paštéta s višňovou penou
Na oleji orestujeme posekanú šalotku,
pokrájanú pečeň, pridáme bylinky,
koňak, portské a koreniny. Odstavíme,...
Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré
Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...
Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou
Niečo aj pre milovníkov kačacej pečene bez vykŕmenia. Túto paštétu máme veľmi
obľúbenú a vždy zmizne...
Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách
sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...
Kačacia pečeň s višňovou omáčkou
Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C,
zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť...
Marinované foie gras s figovým čatní
Nadrobno nakrájanú šalotku
speníme na rozohriatom oleji. Pridáme
horčičné semienka, koreniny
a soľ. Zasypeme cukrom, necháme
jemne...
Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo
a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...
Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.
Teľacia roláda
Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou...
Mandľový koláč z Galície Tarta de Santiago
Typický koláč z Galície. Väčšinou sa k nemu podáva pohárik sladkého dezertného vína.
Perfektná kakaová torta so sušenými slivkami
Jemné kakaové piškótové cesto, krém so zahusteným sladeným mliekom, sušené slivky, voňavá káva a koňak....
Perfektná bábovka, ktorá obsahuje všetko
Bábovka je mimoriadne chutná a bohatá na ingrediencie. Obsahuje višne, mak, kakao a orechy....
Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami
Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...
Božie milosti s pečenými slivkami
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť...
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...
Plnená králičia galantínka s koňakovou omáčkou a gratinom
Králičí chrbát umyjeme a rozdelíme na polovice. Z oboch vyrežeme po dva plátky mäsa, ktoré naklepeme...
Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a...
Vianočné čokoládové rezy s čučoriedkami
Na vianočné sviatky som upiekla čokoládové rezy s čučoriedkovou plnkou. Piškótové korpusy spojené čokoládovým krémom a...
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
Piškótový štedrák
Tento sviatočný koláč som už robila z kysnutého cesta aj z lineckého. Dnes som pripravila netradične v modernejšej verzii z piškótového cesta....
Dušičkové sviatočné ananásové rezy
Na tento sviatočný deň som pripravila pre mojich blízkych ananásové rezy....
Biele tiramisu
Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s...
Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...
Kačacia paštéta s višňovou penou
Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme,...
Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré
Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...
Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou
Niečo aj pre milovníkov kačacej pečene bez vykŕmenia. Túto paštétu máme veľmi obľúbenú a vždy zmizne...
Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...
Kačacia pečeň s višňovou omáčkou
Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť...
Marinované foie gras s figovým čatní
Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...
Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...
Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.
Teľacia roláda
Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou...