Quiche zo sezónnej zeleniny fotorecept
Foto: kitchenguru
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky, korenie a trochu syra.
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
1/2 ČL |
|
5-6 PL |
|
Zeleninová zmes: | |
1 ks |
|
3 ks domáce |
|
1/2 ks veľká |
|
2 ks |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1/3 PL |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
Navrch: | |
podľa chuti (strúhaný) |
|
Postup
-
1
Z múky, vody, masla a soli si vypracujeme cesto, ktoré potom rozvaľkáme do pripravenej formy na pečenie (vystlanej papierom na pečenie). Ak chceme môžeme popichať vidličkou.
-
2
Vytvarované cesto vo forme dáme do chladničky odležať na cca 30 minút.
-
3
Kým sa cesto chladí, pripravíme si zmes zo sezónnej zeleniny, ktorú sme umyli, očistili a nakrájali. Pridáme olej, všetko korenie, bylinky, soľ, sušený cesnak. Dobre pomiešame.
-
4
Na pripravené cesto, ktoré nám odpočívadlo v chladničke po vybratí rovnomerne rozložíme zeleninovú zmes. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov na 17-20 minút. Treba si sledovať, každá rúra pečie inak.
-
5
Potom vyberieme z rúry a nastrúhame tvrdý syr a dáme ešte zapiecť do rúry na cca 4 minúty. Následne vyberieme a môžeme podávať.
Diskusia k receptu