Domáci paradajkový pretlak fotorecept
Foto: olinecka
Hoci sa varí dlhšie, je nenáročný na prípravu a v zimných mesiacoch poteší.
5-6
porcií
porcií
25-30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, necháme odkvapkať pokrájame na štvrtky, dáme do väčšieho hrnca a na miernom plameni rozvaríme asi 45-50 minút.
-
2
Rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme cez sitko.
-
3
Šťavu z paradajok vylejeme do čistého hrnca a varíme na miernom plameni, čím dlhšie sa varí tým hustejší pretlak bude. Pridáme kyselinu citrónovú, cukor, ochutíme soľou podľa seba a necháme prevrieť.
-
4
Naplníme suché poháre, uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom, zasterilizujeme 5-8 minút.
Diskusia k receptu