Zdravá výživa

Milurit

kecupicek - bez fotkykecupicek, 4. septembra 2017

Bola som v kúpeľoch a spolubývajúca si všimla, že mám opuchnuté nohy. Jedna tabletka a všetko bude v poriadku, poradila mi. Lekár mi predpísal Milurit. Nevidím ani po dlhšom čase žiadne zlepšenie. Milé Varecháčky, prosím Vás ak máte skúsenosti s inými tabletkami, poraďte mi. Máme novú obvodnú lekárku, ale mám taký dojem, že všetkým pacientom, k ich problémom pridáva formulku: To je už vek......

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Asi ti nezabral preto , lebo je to liek na zníženie hladiny kyseliny močovej v krvi a moči. Opuchnute nohy mozes mat pre dalsich X dovodov: problemy s oblickami, srdcom , zilami, artrozu , artritidu...a tak by sa dalo pokracovat este dlhsie .Bohuzial.Prestan Milurit brat a porozpravaj sa s obvodnou lekarkou ...a ked jej nedoverujes- zmen lekara.
kecupicek
Moja celková diagnóza je DNA, beriem aj iné lieky a myslím si že každý lekár predpíše liek na problém, ktorý sa týka jeho a ostatné ho nezaujíma.
abdul
" To je už vek...... " Buď chodíme k tej istej lekárke, alebo je to jediné, čo ich učia v 1.ročníku.
rulik
Milurit je údajne jeden z najpredávanejších liekov u nás, je prevda, že sa predpisuje na zníženie kyseliny močovej, ale opuchy nôh ako sa píše aj vyššie nemusí byť z tohoto dôvodu( keď teda nezaberá...)
sovka62
Nuž, Milurit na opuchnuté nohy, ale žiaľ ani na vysokú hladinu kyseliny močovej (dna), nezaberá. Nelieči dnu, mierni len jej príznaky, hlavne bolesti v menších kĺboch napr. na palcoch. Kedysi v tridsiatke som mala tej kyseliny takú vysokú hladinu, že u lekára vyvolávala paniku. Ale žiadne iné príznaky, žiadne bolesti ani nič podobné. Brala som ten Milurit v nádeji, že pri ďalšom vyšetrení budú výsledky lepšie. Figu borovú, brala som ho cca 2 roky a potom som ho svojvoľne vysadila. Hladinu kyseliny mi vyšetrili asi o päť rokov. Bola v norme a odvtedy je v norme doteraz a to už mám na krku sedemdesiatku. asi platí ako v tej piesni..."moje telo si so mnou robí, čo chce"......
tiginko
@Sovka62 (5.9.2017 18:28)

ty nemáš chybu, to pozorujem už dlhšie. Keby všetci mali taký prístup k životu ako ty, doktori by nemali čo robiť :-)
kecupicek
Aj moja mamička to hneď odhalia, aj som povedala pani doktorke, že aký názov, taký účinok, že ho už brať nebudem. Pani doktorka ma vykričala, že si nevážim svoje zdravie. Ja?????????? @2010 (5.9.2017 14:25)
Celý život som sa zdravo stravovala, športovala a pri práci v záhrade a okolo domu mala toľko pohybu povyše uší. To je za to!
1x radost
gabona1
A keby si sa skúsila poradiť v lekárni s lekárničkou a nie u lekára? Ja chodím do dr.max a sú tam fakt dobré farmaceutky, vždy mi dobre poradia. Je pravda, že nie všetko je bez receptu, ale ak je potrebné, tak zájsť k lekárovi po recept.
snowman
skuste jablcny ocot lyzicku do pohara vody, na artritidu a dnu doslova zabjak a hlavne na rozdiel od miluritu je aj ucinny mne uz po par dnoch zabral a pomohol, takisto velmi ucinne je aj vyzmykat citron do pohara vody a na kazde rano nalacno vypit(samozrejme bez cukru ,medu ci inych sladidiel-ktore su neziaduce a naopak podporuju kyselinu mocovu a jej tvorbu v tele) a celkovo treba pit vela vody ..tiez velmi dobry a ucinny je zazvor s kurkumou a visnova/ceresnova stava
..mne opuchali nohy (spodne casti) a mal som lamavu bolest v nohach pri kostiach ci uz hornej ci dolnej stehennej kosti uz dlhsiu dobu a trochu z toho aj pocit slabosti.. pritom krvne testy aj moc som mal ok..ale som mal v testoch zvysenu hladinu kyseliny mocovej v krvi cca 452(norma je do 420)
radox1
kyselina mocova?odpoved je 3 krat denne lyzicku sody bikarbony zapit vodou.
bubaya
@Radox1 (24.11.2017 15:05)

Ako zlikviduje jedlá sóda kyselinu močovú,keď sa už v žalúdku rozloží na soľ kyseliny chlorovodíkovej, CO2 a vodu? Tým grgnutím?
radox1
len z casti a nenapisal som ze iba soda zlikviduje,v kazdom pripade je zasadita a pomáha neutralizovat v tele kyselinu mocovu.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@2010 (5.9.2017 14:25)

:-D :-D -:D
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Radox1 (24.11.2017 15:05)

Ale na žalúdok nič dobré taká sóda. Grgne sa, uľaví, ale poškodzuje žalúdočnú sliznicu.
bubaya
@Radox1 (24.11.2017 18:13)

3 x denne lyžičku sódy bikarbóny, no nazdar. Nedostatok žalúdočných kyselín podporuje za prvé vznik rakoviny žalúdka. Za druhé nedostatok kyselín znamená, že si žalúdok nevie poradiť s rôznymi baktériami, mikroorganizmami, ktoré prijímame v potrave, a teda sa zvyšuje riziko alimentárnych nákaz. Toto nebezpečenstvo hrozí aj pri užívaní rôznych antacíd - liekov proti páleniu záhy. Takže opatrne s tou sódou. Ale aj tak stále nedokážem pochopiť, akým spôsobom môže zásada zo žalúdka doputovať do kolenného kĺbu.
snowman
preto som spomenul ten jablcny ocot s vodou a stavu z citrona zriedenu s vodou ,je to ovela blizsie ph k zaludku ,soda je presny opak ph a preto sa narusa chod zaludka a vznkaju vredy a rakovina pri castom pouzivani lebo sa to vzajomne vybija ..vseobecne pri dne aj artritide je velmi potrebny pohyb a pravidelne cvicenie a aktivita ..dnu a artritidu maju vacsinou ludia s nedostatkom pohybu co vela sedia doma pri pc prip maju sedave zamestnanie alebo maju malo aktivit ,pohybu prip nechodia do prirody ..to mi aj viaceri potvrdili ze pohyb je najlepsi recept + to co som spomenul uz vyssie
1x bubaya
radox1
paleniezahy je vysledok kvasenia v zaludku, ked kvasne peny su natlacene do pazeraka. Kedze kvasenie moze nastat len pri NEDOSTATKU kyselin, pala je dosledkom NEDOSTATKU kyselin v zaludku.
bubaya
@Radox1 (25.11.2017 16:33)

No to sú mi veci, doteraz to bolo pri nadbytku tráviacich štiav, teraz je to pri nedostatku. Svet sa na hlavu obracia.
norbert7
@Radox1 Ty taký strašne múúúúúdry a taká blbosť...teba pri žáhe nepáli nadmiera kyseliny??? ale kvasné produkty? D to je super novinka na Nóóóbelovu cenu pre Teba!!! DDDDD
@Bubaya perfektná trefa :-)
radox1
@Norbert7 (27.11.2017 06:23)

vidim ze aj ty patris medzi dlhy zastup ludi,ktori zivia tuto teoriu.je to v prvom rade silna loby farmapriemyslu,len si zober kolko milionov ludi kupuje a zial aj lekari stale predpisuju lieky proti paleniu zahy.sam som mal s tym problem,nasadil som kyselinu betain HCL a bolo po probleme.

 liek.beautywoman.sk/clanok/3248...


 www.iris-diagnostika.sk/Vsetko-pre-zdravie/Zdravotne-problemy/P...


 www.phcapsule.com


astor
@Radox1 (27.11.2017 08:46)

Milurit je na milú *** (UPRAVENÉ REDAKCIOU).
bubaya
@Radox1 (27.11.2017 11:40)


Tak poďme na to logicky: Ak ľudia, ktorých páli záha, majú NEDOSTATOK žalúdočnej kyseliny, užívaním NaHCO3 si ju ešte viac znižujú. Teda záha ich bude páliť ešte viac, problémy s trávením budú mať ešte väčšie. Nebude im dobre tráviť, potrava bude nevyužitá vychádzať von, budú trpieť avitaminózou, nedostatkom minerálov.....Čo im na to predpíšeš?
A že jedlá sóda reaguje so žalúdočnou kyselinou, to už dokázali inakšie kapacity, ako sme my.
NaHCO3 + HCl → NaCl + H2CO3
H2CO3 → H2O + CO2 - zdroj WIKIPEDIA a pamäť.
Ja som prístupná akejkoľvek alternatíve, používam na celú rodinu homeopatiu, aromaterapiu, vyrábam si vlastnú kozmetiku a som odolná voči reklamám. Myslíš, že niekto z Bádateľa, či podobných stránok, ti ponúka alternatívu k liekom z lekárne len tak, z dobroty srdca? Sleduj tok peňazí a dostaneš odpoveď.
radox1
@Bubaya (27.11.2017 14:38)

pozri,ja sa za odbornika nevydavam a ani nie som,su na nete fora kde by ti dali na tvoju otazku adekvatnu odpoved.je ale fakt,ze som mal urcitu dobu tento problem,a uzivanim betainu HCL-nerobim reklamu,lebo vyrobcov je vela,som problem vyriesil. ked som este betain nemal ,stacilo si dat horcicu,aj nou zvysis kyselinu.
radox1
a prvy odkaz na link pisal lekar.neviem ci to cele citala,kde to vysvetluje by som povedal dost po lopate.