Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 9. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, v komore i na tanieri. Dodajú jedlu osobitú vôňu Zobraziť celý popisZa ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, v komore i na tanieri. Dodajú jedlu osobitú vôňu a chuť a koncom leta aj punc romantiky. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k mäsu, hliva v guláši, masliak v koláčiku... V lete ich mám najradšej čerstvé ako hlavnú surovinu jedál, počas roka zamrazené, sušené či zavárané, alebo v podobe hubového prachu ako svojskú koreninu.
porcie
príprava
Suroviny
Palacinky: | |
300 g uvarené pretlačené |
|
4 ks |
|
150 g |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
1 PL |
|
1 ks malý |
|
300 g |
|
200 g |
|
2 PL (alebo bujón) |
|
2 ks olúpané bez jadierok |
|
200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pretlačené vychladené uvarené zemiaky zmiešame s vajíčkami, múkou, mliekom a so soľou, necháme 15 minút odstáť. Ak by bolo cesto príliš hutné pridáme ešte mlieko. Po odležaní upečieme z cesta na rozohriatej teflónovej panvici palacinky a necháme uložené v rúre rozohriatej na 60 °C.
- 2
Plnka: V panvici zohrejeme olej, pridáme na pásiky nakrájaný pór, restujeme, pridáme nakrájané huby a na kocky nakrájané rajčiny, pridáme koňak a krátko povaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, soľ a korenie.
- 3
Teplou hubovou zmesou naplníme palacinky.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu