Zemiakové palacinky
Zemiakové palacinky

Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 9. septembra 2019
Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, v komore i na tanieri. Dodajú jedlu osobitú vôňu Zobraziť celý popisZa ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, v komore i na tanieri. Dodajú jedlu osobitú vôňu a chuť a koncom leta aj punc romantiky. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k mäsu, hliva v guláši, masliak v koláčiku... V lete ich mám najradšej čerstvé ako hlavnú surovinu jedál, počas roka zamrazené, sušené či zavárané, alebo v podobe hubového prachu ako svojskú koreninu.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Palacinky:
300 g uvarené pretlačené
4 ks
150 g
250 ml
2 PL
Plnka:
1 PL
1 ks malý
300 g
200 g
2 PL (alebo bujón)
2 ks olúpané bez jadierok
200 g




Postup

  1. 1

    Pretlačené vychladené uvarené zemiaky zmiešame s vajíčkami, múkou, mliekom a so soľou, necháme 15 minút odstáť. Ak by bolo cesto príliš hutné pridáme ešte mlieko. Po odležaní upečieme z cesta na rozohriatej teflónovej panvici palacinky a necháme uložené v rúre rozohriatej na 60 °C.

  2. 2

    Plnka: V panvici zohrejeme olej, pridáme na pásiky nakrájaný pór, restujeme, pridáme nakrájané huby a na kocky nakrájané rajčiny, pridáme koňak a krátko povaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, soľ a korenie.

  3. 3

    Teplou hubovou zmesou naplníme palacinky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia