Bryndzové halušky
Bryndzové halušky

Cuketové halušky s bryndzou

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 25. júla 2024
2
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
2 ks
štipka
250 g
podľa chuti
troška
(na ozdobenie)




Postup

  1. 1

    Cuketu nastrúhame a vytlačíme z nej vodu.

  2. 2

    Pridáme 2 vajíčka, múku, štipku soli a premiešame.

  3. 3

    Z cesta nahádžeme halušky do vriacej osolenej vody s trochou oleja a varme 2-3 minútky, kým halušky nevyplávajú na povrch.

  4. 4

    Halušky scedíme a pridáme k nim bryndzu.

  5. 5

    Nakrájanú slaninku opražíme na panvici s trochou oleja.

  6. 6

    Cuketové halušky s bryndzou servírujeme s opraženou slaninou, na ozdobenie môžeme pridať aj pažítku. Dobrú chuť!

    Cuketové halušky s bryndzou - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatianka2008
Určite odporúčam, keď nepoviete nikomu, že ste robili halušky z cukety, ani nebudú vedieť. 😄😍@farbuska (25.7.2024 21:03)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia