Perfektná kakaová torta so sušenými slivkami
Foto: razomzastolom
Jemné kakaové piškótové cesto, krém so zahusteným sladeným mliekom, sušené slivky, voňavá káva a koňak.
To je presne ten prípad, keď sa jednoduché a Zobraziť celý popisJemné kakaové piškótové cesto, krém so zahusteným sladeným mliekom, sušené slivky, voňavá káva a koňak.
To je presne ten prípad, keď sa jednoduché a klasické ingrediencie veľmi harmonicky spoja a
vytvoria lahodnú chuť torty, ktorú chcete piecť znova a znova...
Zdroj: https://youtu.be/PB0YxHj5wCg
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kakaový piškótový korpus: | |
180 g |
|
5 g |
|
4 ks |
|
180 g |
|
25 g |
|
70 ml |
|
štipka |
|
Krém: | |
230 g |
|
180 g |
|
100 g |
|
Puding: | |
320 ml |
|
40 g |
|
40 g |
|
2 PL |
|
Okrem toho: | |
200 g |
|
100 ml |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Tortový korpus: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom. Pridať žĺtky a dôkladne rozmixovať na nízkych otáčkach mixéra. Pridať múku, prášok do pečiva, kakao, vodu a znova zľahka premiešať. Cesto naliať do tortovej formy s priemerom 18 cm a piecť 50 minút pri 180 °C. Tortový korpus nechať vychladnúť.
- 2
Krém: Mäkké maslo dôkladne vyšľahať s práškovým cukrom, kým nie je maslo mierne biele a práškový cukor sa úplne rozpustí. Pridať zahustené sladené mlieko a pokračovať v šľahaní na vysokých rýchlostiach mixéra ďalších cca 10-12 minút.
- 3
Puding: Do polovice mlieka pridať cukor a priviesť k varu. Puding rozpustiť v druhej polovici studeného mlieka, postupne prilievať do vriaceho mlieka a uvariť puding (nechať vrieť 2-3 minúty). Pridať likér, priviesť k varu a vypnúť ohrev.
- 4
Tortový korpus rozrezať na tri vrstvy. Vrchnú vrstvu podrviť rukami na malé kúsky (mrveničku), pridať k nim trošku kávy, koňak, pripravený krém (1 polievkovú lyžicu krému odložiť) a dôkladne premiešať na homogénnu hmotu.
- 5
Na dno tortovej formy, v ktorej sa piekol korpus, položiť jednu vrstvu korpusu, navlhčiť ju kávou, poukladať sušené slivky a zaliať horúcim pudingom. Nechať 30 minút postáť, aby vychladol puding. Na puding navrstviť a uhladiť pripravenú hmotu s krémom, na ňu naniesť zvyšok krému a položiť druhú vrstvu korpusu navlhčenú kávou. Tortu zľahka pritlačiť a odložiť na 1-2 hodiny do chladničky. Ozdobiť podľa želania.
- 6
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/PB0YxHj5wCg
Tiež kakaová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skoda, ze nemozem poslat na ochutnavku :-)))
Dakujem! 😊
Dakujem! 😊
Priemer 18 cm. V kroku 1 je to uvedene.
Prajem prijemne pecenie! 😃
Ďakujem! 😃😃😃