Višňový koláč
Višňový koláč

Perfektná bábovka, ktorá obsahuje všetko

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 2. augusta 2021

Bábovka je mimoriadne chutná a bohatá na ingrediencie. Obsahuje višne, mak, kakao a orechy. Koňak pridáva bábovke veľmi jemnú arómu. Určite vyskúšajte, neoľutujete!
Zdroj: https://youtu.be/ZYjUh37NaFQ

8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
4 ks
150 g
170 g
15 g
50 ml
30 g
50 g mletý
250 g
80 g




Postup

  1. 1

    Ku mäkkému maslu pridať cukor a vyšľahať mixérom. Pridať vajcia a ešte raz vyšľahať. Potom múku, prášok do pečiva, koňak a dôkladne premiešať. Do ¼ časti cesta pridať kakao a do ešte jednej ¼ cesta pridať mletý mak, dôkladne vymiešať.

  2. 2

    Bábovku zostaviť v poradí: Do formy s rozmermi 11×30 cm vystlanej papierom na pečenie dať kakaové cesto, makové cesto, višne, podrvené orechy a zvyšok cesta. Piecť 50 minút pri 180 °C.

  3. 3

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/ZYjUh37NaFQ

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, odhaduji to na sice vláčný, ale hutný korpus. Nevadí, alespoň moučník déle vydrží.