Perfektná bábovka, ktorá obsahuje všetko
Foto: razomzastolom
Bábovka je mimoriadne chutná a bohatá na ingrediencie. Obsahuje višne, mak, kakao a orechy. Koňak pridáva bábovke veľmi
jemnú arómu. Určite vyskúšajte, neoľutujete!
Zdroj: https://youtu.be/ZYjUh37NaFQ
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ku mäkkému maslu pridať cukor a vyšľahať mixérom. Pridať vajcia a ešte raz vyšľahať. Potom múku, prášok do pečiva, koňak a dôkladne premiešať. Do ¼ časti cesta pridať kakao a do ešte jednej ¼ cesta pridať mletý mak, dôkladne vymiešať.
- 2
Bábovku zostaviť v poradí: Do formy s rozmermi 11×30 cm vystlanej papierom na pečenie dať kakaové cesto, makové cesto, višne, podrvené orechy a zvyšok cesta. Piecť 50 minút pri 180 °C.
- 3
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/ZYjUh37NaFQ
Tiež višňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu