Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 27. júna 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
100 ml |
|
4 klasy |
|
BBQ omáčka: | |
2 strúčiky |
|
1 ks (sladká) |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
250 g |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme z každej strany 4–5 minút, dochutíme soľou a korením, počas grilovania môžeme pridať aj bylinky a nakoniec kúsok masla. Hrúbka roštenky má byť 2,5–3 cm.
- 2
Cesnak, cibuľku, bylinky a olej spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Touto omáčkou zľahka potrieme roštenku.
- 3
Pripravíme BBQ omáčku: Na olivovom oleji opečieme cesnak, mrkvu a cibuľu, pridáme cukor, necháme skaramelizovať. Flambujeme koňakom, podlejeme troškou vody a nakoniec pridáme všetky ostatné suroviny. Povaríme a poriadne všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Kukuricu predvaríme, ogrilujeme dozlatista a dochutíme. Môžeme ju pomaly podlievať rozpusteným maslom a nakoniec už iba osoliť.
Tiež roštenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu