Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 18. marca 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa ako kuracina, ale pritom málo tuku. Je ľahko stráviteľné, čo Zobraziť celý popisMorku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa ako kuracina, ale pritom málo tuku. Je ľahko stráviteľné, čo sa dnes cení nad zlato. Navyše z jednej morky pripravíme jedlá na celý deň. Od raňajok po neskorú večeru. Od studených predjedál cez polievky po hlavné jedlá či chuťovky k vínu a pivu.
porcií
príprava
na 160-190 °C
Suroviny
1 ks (cca 3 kg) |
|
400 g |
|
300 g (predvarené) |
|
125 g čerstvý |
|
100 ml |
|
6 ks |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
300 ml |
|
|
|
100 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Plnka: Rožky nakrájame na malé kocky, pridáme pečeň nakrájanú na malé kocky, posekané gaštany, najemno nasekanú petržlenovú vňať a špenát. Osolíme, pridáme mletý muškátový oriešok, koňak, smotanu a žĺtky a vymiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do plnky.
- 2
Morku umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Stehná a prsia prešpikujeme slaninou.
- 3
Morku naplníme pripravenou plnkou. Morku zašijeme, aby plnka nevytekala, preložíme na pekáč a podlejeme bielym vínom. Zakryjeme a pečieme pri 160 °C 3 hodiny. Po 3 hodinách odokryjeme a zapekáme pri 190 °C 15 – 20 minút.
Tiež morka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chváli moje oko
určite i huba
odolať sa nedá
vonia až sem..
:-)