Nátierky

  • Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)

    Niečo aj pre milovníkov kačacej pečene bez vykŕmenia. Túto paštétu máme veľmi obľúbenú a vždy zmizne raketovou rýchlosťou. Nie a nie odložiť na neskôr.

  • Guacamole podľa Roba Pappa (videorecept)

    Guacamole podľa Roba Pappa (videorecept)

    Známy slovenský spevák Robo Papp pripraví svoje obľúbené Guacamole, ktoré u nich doma nesmie chýbať takmer žiadny deň.

  • Nátierka z červenej repy (fotorecept)

    Nátierka z červenej repy (fotorecept)

    Uvarené vajíčka a uvarenú červenú repu nastrúhame na jemno.

  • Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept)

    Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept)

    Najradšej pripravujem lekváre a džemy z citrusových plodov v tomto období, lebo sa dajú kúpiť za celkom dobrú cenu. Dnes kombinácia kivi s banánom.

  • Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom

    Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom

    Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme cesnak, tymian, podlejeme bielym vínom a necháme dusiť úplne domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu, dobre prevaríme a odstavíme.

  • Avokádová Nutella

    Avokádová Nutella

    Nečakajte pravú chuť tejto orieškovej nátierky, ale ako zdravá náhrada možno niekoho inšpiruje.

  • Mrkvová pomazánka

    Mrkvová pomazánka

    Mrkva by mala byť v popredí zoznamu vášho jedálnička. Obsahuje draslík, sodík, vápnik, fosfór či železo, ktoré zdraviu kostí výrazne prospieva. Vitamín K je nevyhnutný pre proces vzniku bielkovín, pomáha pri viazaní...

  • Recept bez obrázku

    Bryndzová pomazánka

    Tento recept patrí k mojim najobľúbenejším a taktiež najlepším v rodine. Vždy keď ju urobím a dám na stôl zie sa do 5minút. Skúste ho aj vy:)

  • Guacamole (videorecept)

    Guacamole (videorecept)

    Recept na mexickú nátierku s avokádom.

  • Çemen/Čemen (fotorecept)

    Çemen/Čemen (fotorecept)

    Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na varené alebo pečené mäso. No a kľudne sa môže podľa chuti namazať aj na chleba :-)

  • Avokádový čokoládový krém (videorecept)

    Avokádový čokoládový krém (videorecept)

    Urobte si čokoládový krém bez čokolády!

  • Pomazánka z červenej repy

    Pomazánka z červenej repy

    Repu si olúpeme a nastrúhame. Pridáme syr, brusnice a podľa chuti osolíme a okoreníme.

  • Baklažán na marocký spôsob (zaalouk) (videorecept)

    Baklažán na marocký spôsob (zaalouk) (videorecept)

    Chcete vyskúšať niečo iné a nové? Alebo hľadáte vegetariánsky recept plný vitamínov? Tak vyskúšajte baklažán s paradajkami na marocký spôsob. Veľmi jednoduchá a chutná príloha.

  • Tvarohová pomazánka s nivou

    Tvarohová pomazánka s nivou

    U nás doma milujeme pomazánky a máme rádi nivu. Takže dnes k snídani, k svačině nebo k večeři .

  • Cviklový tatarák (fotorecept)

    Cviklový tatarák (fotorecept)

    Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam môj recept.

  • Hrášková pomazánka

    Hrášková pomazánka

    Nic jednoduššího a přitom tak dobrého.

  • Pomazánka z uzené makrely

    Pomazánka z uzené makrely

    Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně zbavíme všech kostí a dáme do mísy. Přidáme sýry, změklé máslo, nakrájenou cibuli, oloupaná nakrájená vejce, sůl a pepř. Vše rozmixujeme.

  • Cviklovo-bryndzová nátierka

    Cviklovo-bryndzová nátierka

    Vynikajúca a zdravá nátierka z bryndze a červenej repy má krásnu ružovú farbu a je prudko chutná obzvlášť pre deti. Najmenších jedákov je však potrebné obliecť do skafandra, inak budú ružoví všade :-)

  • Tatarák verzia z avokáda

    Tatarák verzia z avokáda

    Po pár originálnych výborných tatárskych biftekoch ma začala chytať závislosť, no už potrebujem zdravšiu ľahšiu verziu a je celkom vydarená.

  • Domáca pečeňová paštéta

    Domáca pečeňová paštéta

    Kačaciu pečeň zalejeme vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Smotanu krátko zohrejeme s tymianom, potom vetvičky vyberieme a do smotany pridáme 3 plátky želatíny. Necháme postáť, kým želatína napučí. Smotanu...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist