Foto: sonulienka
Viem, že tu je už veľa receptov na podplamenník, ale nám tento veľmi chutil, tak si ho ukladám.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 ml vlažné |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 ks (uvarený v šupke) |
|
Kvások: | |
21 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
Náplň: | |
400 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
|
|
prerastená |
|
|
Postup
-
1
Nefotila som postup, nestíhala som, nakoľko sme čakali návštevu, ale recept si ukladám.
- 2
Urobila som si kysnuté cesto nasledovne - najprv som si urobila kvások, keď vzišiel, preosiala som múku, pridala soľ, vajíčko rozšľahané v mlieku, olej a nastrúhané zemiaky (v šupke uvarené a olúpané) a kvások. Cesto som vypracovala v stroji 10 minút.
- 3
Nechala nakysnúť 60 minút. Plech som si vymastila bravčovou masťou a rukami cesto povystierala na plech. Natrela bryndzu rozrobenú s kyslou smotanou a vajíčkom, pridala som cibuľu nakrájanú na pol mesiačiky a na koniec pokrájané na pásiky údené mäso a prerastenú slaninu - tu nepíšem koľko, je to na Vás ako veľa si dáte, ja som dala ako vidíte na obrázku - dosť veľa.
- 4
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a piekla som asi 45-50 minút, ale tu si už musíte pozorovať a podľa seba regulovať teplotu a čas, lebo každá rúra pečie inak.
- 5
Po upečení som ešte posypala pažítkou a hotovo.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pěkně děkuji za pozdrav, už tu jsem pomalu měsíc, jsi milá! Ať se daří!