Grilované krevety
Grilované krevety

Grilované krevety

radox1 - fotkaradox1, 15. decembra 2019
Grilované krevety
Foto: radox1

Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté, ktoré sú už predvarené a stoja za nič. Zobraziť celý popisAk sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté, ktoré sú už predvarené a stoja za nič. Ja ich mám najradšej takto.

2
porcie
20 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks veľké surové
2 ks
3 ks
1/2 KL
štipka




Postup

  1. 1

    Najprv si spracujeme krevety. Uprednostníme tie väcsie, či už kráľovské, tigrie... Krevety ak majú hlavu, tak ju odstránime a následne olúpeme až po chvostík. Ja si tento akože odpad odkladám, a použijem ho na omáčku, vývar a podobe. Keď máme krevety očistené, tak ich z vonkajšej strany v strede narežeme a vyberieme črievko, ktoré je nežiadúce, von.

    Grilované krevety - obrázok 1
  2. 2

    Nasleduje marináda. Všetky suroviny zmiešame dokopy, a marinujeme minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Rozpálime suchú panvicu a grilujeme z každej strany jednu, max dve minúty podľa veľkosti kreviet. Dávame pozor, aby sme čas neprešvihli, lebo ich znehodnotíme. Najradšej ich mám len tak samotné bez omáčok s pohárom dobre vychladeného sauvignonu.

    Grilované krevety - obrázok 2

Diskusia k receptu

haji
Snad někdy krevety ochutnám. Super úvodní foto!
farbuska
Pekný recept - vďaka. S krevetami čím jednoduchšie, tým lepšie. Ja by som namiesto petržlenovej dala koriandrovú vňať, ale viem, že nie každý ju má rád.
kucharka
Ja som sa chcela spytat, ze kde kupujes cerstve krevety..?
A preco hovoris, ze tie sede su cerstve? U nas predavaju , okrem sedych,aj cervenkaste alebo do ruzova a tiez su cerstve.
Dakujem za odpoved.
radox1
@kucharka (16.12.2019 21:49)

Nepíšem že sede sú čerstvé ale surové,a boli to tigrie mrazené.tepelnou úpravou všetky menia farbu do cervena-oranzova vďaka pigmentu.a práve takéto už predvarene sa najčastejšie u nás predávajú,a ak ich opäť tepelne spracujes,tak sú o ničom.ano,sú aj cervenkaste surové,ale u nás som sa s nimi nestretol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia