Grilované krevety
Foto: radox1
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté, ktoré sú už predvarené a stoja za nič. Zobraziť celý popisAk sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté, ktoré sú už predvarené a stoja za nič. Ja ich mám najradšej takto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si spracujeme krevety. Uprednostníme tie väcsie, či už kráľovské, tigrie... Krevety ak majú hlavu, tak ju odstránime a následne olúpeme až po chvostík. Ja si tento akože odpad odkladám, a použijem ho na omáčku, vývar a podobe. Keď máme krevety očistené, tak ich z vonkajšej strany v strede narežeme a vyberieme črievko, ktoré je nežiadúce, von.
-
2
Nasleduje marináda. Všetky suroviny zmiešame dokopy, a marinujeme minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Rozpálime suchú panvicu a grilujeme z každej strany jednu, max dve minúty podľa veľkosti kreviet. Dávame pozor, aby sme čas neprešvihli, lebo ich znehodnotíme. Najradšej ich mám len tak samotné bez omáčok s pohárom dobre vychladeného sauvignonu.
A preco hovoris, ze tie sede su cerstve? U nas predavaju , okrem sedych,aj cervenkaste alebo do ruzova a tiez su cerstve.
Dakujem za odpoved.
Nepíšem že sede sú čerstvé ale surové,a boli to tigrie mrazené.tepelnou úpravou všetky menia farbu do cervena-oranzova vďaka pigmentu.a práve takéto už predvarene sa najčastejšie u nás predávajú,a ak ich opäť tepelne spracujes,tak sú o ničom.ano,sú aj cervenkaste surové,ale u nás som sa s nimi nestretol.