Domáce oškvarky
Domáce oškvarky

Pivné oškvarky

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 21. júla 2024
Pivné oškvarky
Foto: Ondřej Bednařík
5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Bôčik pokrájame na malé kocky, so stranou približne 1,5 – 2 cm. Dobre osolíme.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme pivo a začneme ho zohrievať na miernom ohni. Počkáme, kým začne peniť, a potom vložíme nakrájaný bôčik.

  3. 3

    Stále miešame a sledujeme farbu, keď sú škvarky zlatohnedé, vypneme.

  4. 4

    Necháme trochu vychladnúť, môžeme dochutiť aj bylinkami, napríklad majoránom.

  5. 5

    Škvarky rozdelíme do pohárov a zalejeme vyškvarenou masťou, uzatvoríme. Skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu

kecka66
No tak toto vyzerá zaujímavo. Ešte som o takejto príprave bôčika nepočula. Určite vyskúšam....
helena64
Foto škvariek ma nezaujalo, ale keď som si prečítala recept, tak to ma dostalo a ukladám. Určite vyskúšam. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia