Pivné oškvarky
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 21. júla 2024
mesačník Varecha, 21. júla 2024
Foto: Ondřej Bednařík
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bôčik pokrájame na malé kocky, so stranou približne 1,5 – 2 cm. Dobre osolíme.
- 2
Do hrnca nalejeme pivo a začneme ho zohrievať na miernom ohni. Počkáme, kým začne peniť, a potom vložíme nakrájaný bôčik.
- 3
Stále miešame a sledujeme farbu, keď sú škvarky zlatohnedé, vypneme.
- 4
Necháme trochu vychladnúť, môžeme dochutiť aj bylinkami, napríklad majoránom.
- 5
Škvarky rozdelíme do pohárov a zalejeme vyškvarenou masťou, uzatvoríme. Skladujeme v chladničke.
Tiež oškvarky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu