Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Kačacia paštéta s višňovou penou

Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 19. augusta 2019
Kačacia paštéta s višňovou penou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
30 minút
na 110 °C

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
250 g
60 g
1 ks
1 vetvička
1 vetvička
50 ml
50 ml
Višňová pena:
250 g
5 g
50 ml
100 ml
3 plátky




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110 °C 30 minút.

  2. 2

    Višňová pena: Višne s cukrom a javorovým sirupom zvaríme, rozmixujeme a prepasírujeme. Hotové pyré zmiešame s vodou a zohrejeme na 80 °C. Potom vmiešame vopred namočené a vyžmýkané plátky želatíny, premiešame a zmes nalejeme do fľašky na šľahačku, použijeme jednu bombičku a necháme vychladiť. Pri podávaní striekame k paštéte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia