Kačacia paštéta s višňovou penou
Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 19. augusta 2019
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 19. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 110 °C
na 110 °C
Suroviny
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 vetvička |
|
1 vetvička |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
Višňová pena: | |
250 g |
|
5 g |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
3 plátky |
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110 °C 30 minút.
- 2
Višňová pena: Višne s cukrom a javorovým sirupom zvaríme, rozmixujeme a prepasírujeme. Hotové pyré zmiešame s vodou a zohrejeme na 80 °C. Potom vmiešame vopred namočené a vyžmýkané plátky želatíny, premiešame a zmes nalejeme do fľašky na šľahačku, použijeme jednu bombičku a necháme vychladiť. Pri podávaní striekame k paštéte.
Tiež kačacia paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu