Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Šuhajíci pri panvici, 9. marca 2020
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici
Suroviny
300 g g (pečeň z vykŕmených kačíc) |
|
30 ml |
|
10 g |
|
350 ml |
|
300 g |
|
2 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
6 plátkov |
|
1 ks |
|
10 g |
|
30 g |
|
30 g |
|
|
Postup
-
1
Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a soľ. Zahrejeme na 60 °C a miešame. Potom rozmixujeme dohladka aj s namočenou plátkovou želatínou. Zmes nalejeme do silikónovej formy a dáme zamraziť.
- 2
Hruškové pyré: Portské víno s cukrom zvaríme, pridáme upečené hrušky, škoricu a povaríme. Rozmixujeme aj s plátkom namočenej želatíny a schladíme.
- 3
Lavaš čipsy: Lavaš chlieb nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech a pri 180 °C pečieme asi 5 minút do chrumkava
- 4
Lyofilizované černice rozmixujeme na prach. Roztopenú kačaciu masť zmiešame spolu s maltodextrínom do potrebnej konzistencie.
- 5
Paštétu z pečene vyklopíme a uložíme na tanier posypaný černicovým prachom. Pridáme lavaš čipsy, ozdobíme hruškovým pyré a prachom z kačacej masti.
Tiež kačacia paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu