Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Foie gras s pyré z pečenej hrušky

Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 9. marca 2020
Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici

Suroviny

300 g g (pečeň z vykŕmených kačíc)
30 ml
10 g
350 ml
300 g
2 g
100 ml
50 g
6 plátkov
1 ks
10 g
30 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a soľ. Zahrejeme na 60 °C a miešame. Potom rozmixujeme dohladka aj s namočenou plátkovou želatínou. Zmes nalejeme do silikónovej formy a dáme zamraziť.

  2. 2

    Hruškové pyré: Portské víno s cukrom zvaríme, pridáme upečené hrušky, škoricu a povaríme. Rozmixujeme aj s plátkom namočenej želatíny a schladíme.

  3. 3

    Lavaš čipsy: Lavaš chlieb nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech a pri 180 °C pečieme asi 5 minút do chrumkava

  4. 4

    Lyofilizované černice rozmixujeme na prach. Roztopenú kačaciu masť zmiešame spolu s maltodextrínom do potrebnej konzistencie.

  5. 5

    Paštétu z pečene vyklopíme a uložíme na tanier posypaný černicovým prachom. Pridáme lavaš čipsy, ozdobíme hruškovým pyré a prachom z kačacej masti.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Prach z kačaciej masti mě dostal ... To musí být velká vymoženost.
1x evanaaa
A aj ten černicový prach, neviem, ako sa dajú černice a vôbec aj masť tak rozprášiť.mal by vysvetliť, aleb Ten pán kuchár sa vyjadruje záhadne, alebo by mal veci nazvať tak, ako sa majú....