Mascarpone dezert
Mascarpone dezert

Biele tiramisu

galbani - fotkagalbani, 28. októbra 2019. Komerčný recept.
Biele tiramisu
Foto: galbani
15 - 30 minút
príprava

Suroviny

250 g
40 g
2 ks
75 g
150 ml
1 ČL
200 g
Na zdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s cukrom a pridajte mascarpone. Ingrediencie spolu vymiešajte na hladký krém. Pridajte rozpustenú vychladenú bielu čokoládu a opäť zamiešajte.

  2. 2

    Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho zospodu vmiešajte do krému.

    Biele tiramisu - obrázok 2
  3. 3

    Na dno misy poukladajte piškóty namočené v mlieku s koňakom. Pridajte krém, druhú vrstvu piškót a zakončite vrstvou krému. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladiť aspoň 4 hodiny v chladničke, ideálne cez noc. Pred podávaním ozdobte kúskami bielej čokolády.

  4. 4

    TIP pre lepší výsledok: Mascarpone vyberte z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: