Biele tiramisu
Foto: galbani
15 - 30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s cukrom a pridajte mascarpone. Ingrediencie spolu vymiešajte na hladký krém. Pridajte rozpustenú vychladenú bielu čokoládu a opäť zamiešajte.
- 2
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho zospodu vmiešajte do krému.
- 3
Na dno misy poukladajte piškóty namočené v mlieku s koňakom. Pridajte krém, druhú vrstvu piškót a zakončite vrstvou krému. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladiť aspoň 4 hodiny v chladničke, ideálne cez noc. Pred podávaním ozdobte kúskami bielej čokolády.
- 4
TIP pre lepší výsledok: Mascarpone vyberte z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu