Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivková pudingová bublanina

helena10 - bez fotkyhelena10, 23. júla 2024
Slivková pudingová bublanina
Foto: helena10

Nie je suchá, je ľahká a pre mňa najlepšia hrnčeková. Pomocou 200 ml hrnčeka ju pripravíte rýchlo. Nepotrebujete mixér a ušetríte na vajíčkach.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks (veľkosť M)
1,5 hrnčeka (alebo mlieko)
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 hrnček (200 ml)
1 bal.
1 bal.
1 bal.
štipka
450-500 g nakrájané
Na plech:




Postup

  1. 1

    V mise metličkou prešľahám vajce, primiešam olej a potom kefírové mlieko. Postupne po častiach pridávam sypké suroviny všetky vopred zmiešané a vymiešam na cesto.

  2. 2

    Cesto vylejem na hlboký plech s rozmermi 20 x 35 cm. Navrch cesta rovnomerne rozložím narezané čerstvé slivky. Veľkosť je na vás – štvrtiny, šestiny. Množstvo sliviek sa môže líšiť v závislosti od ich veľkosti.

  3. 3

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený koláč nechám vychladnúť a potom naporciujem.

  4. 4

    Koláč je pekný lesklý a sladkokyslý podľa našej chuti, takže ho ničím neposýpam. Vy si môžete posýpku dať podľa seba... Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, praktický a chutný receptík na bublaninu. Vyměnila bych olej za rozpuštěné máslo. Ovoce je variabilní surovina, slivková je skvělá!
drajan
Bublanina je skutočne vynikajúca. Robila som z pol dávky a hned po okoštovaní som to oľutovala! Na budúce urobím celú dávku. Použila som mlieko a dokonca karamelový puding. Ako ovocie- černice. Cestíčko nadýchané, ľahučké, lahodné, ten karamel bolo jemne cítiť. Dakujem za recept. Som rada, že som naň natrafila. Odporúčam vyskúšať.
1x haji
helena10
@drajan , ďakujem za vyskúšanie, pochvalu a odporúčanie môjho receptu. Ovocie a puding sa dá kombinovať podľa vlastnej chuti a možností...
Pekný večer prajem. 🤗





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia