Slivková pudingová bublanina
Foto: helena10
Nie je suchá, je ľahká a pre mňa najlepšia hrnčeková. Pomocou 200 ml hrnčeka ju pripravíte rýchlo. Nepotrebujete mixér a ušetríte na vajíčkach.
na 175 °C
Suroviny
1 ks (veľkosť M) |
|
1,5 hrnčeka (alebo mlieko) |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
450-500 g nakrájané |
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
V mise metličkou prešľahám vajce, primiešam olej a potom kefírové mlieko. Postupne po častiach pridávam sypké suroviny všetky vopred zmiešané a vymiešam na cesto.
- 2
Cesto vylejem na hlboký plech s rozmermi 20 x 35 cm. Navrch cesta rovnomerne rozložím narezané čerstvé slivky. Veľkosť je na vás – štvrtiny, šestiny. Množstvo sliviek sa môže líšiť v závislosti od ich veľkosti.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený koláč nechám vychladnúť a potom naporciujem.
- 4
Koláč je pekný lesklý a sladkokyslý podľa našej chuti, takže ho ničím neposýpam. Vy si môžete posýpku dať podľa seba... Dobrú chuť.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekný večer prajem. 🤗
ako vidím, chválila som až dvakrát... čo už, skleroza...