Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Paštéta z kuracej pečene

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 24. marca 2023
Paštéta z kuracej pečene
Foto: Shutterstock
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
120 g
100 g
1 strúčik
50 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame. V hlbokej panvici rozohrejeme maslo a cibuľu na ňom na miernom ohni restujeme dozlatista. Pridáme pečeň nakrájanú na kúsky a za občasného miešania restujeme asi 4 minúty. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pečeň preložíme do mixéra, pridáme pretlačený strúčik cesnaku, smotanu, koňak a rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Preložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja robievam podobne, ale ešte na panvici pečeň ochutím, pridám bylinky, trochu papriky mletej, cesnak, korenie, šľahačkovú alebo várovú smotanu, povarím, a až potom rozmixujem, dám do nádoby a nechám vychladnúť, ono to potom zhustne. V chladničke mi vydrží niekoľko dní.
slivkovylekvarmodrydvor
Akurát som aj ja robil paštétu z kuracích pečienok. Dávam do nej uvarené bravčové kože z huspeniny a aj slivkový lekvár bez cukru. To nahradí sušené slivky, ktoré sa v niektorých receptoch dávajú.
anka22
výborná paštéta už som ju robila 2krát dakujem za skvelý recept