Májové pokračovanie obľúbenej diskusie pre všetkých, ktorí sa radi podelia o svoje kulinárske výtvory a gastrozážitky a aj pre tých, ktorí sa nimi radi inšpirujú.
@zareagujMájové pokračovanie obľúbenej diskusie pre všetkých, ktorí sa radi podelia o svoje kulinárske výtvory a gastrozážitky a aj pre tých, ktorí sa nimi radi inšpirujú.
@zareaguj
prihriate v kastroliku, tak som gulky prepolila.
Strapacky so slaninkou a kyslou kapustou
Takýto obed by som si ja dala kedykoľvek s veľkou radosťou. Máš ich krásne upečené 😊
Zajtra budú asi hamburgery.
Pekný číra vývar.
číry ...:)
Keď už musí syn v nedeľu pracovať tak nech aspoň poriadnu pizzu má 😊
Fakt vyzerá k “sežraniu” dobre. Aj Tebe peknú poobednú nedeľu
V poslednom čase mu škodí biela múka ( lepok) , tak preto som mu vymyslela takúto z ražnej múky 🥰 Ide na nočnú, je Security Portier🙂 Pekne zdravím.
Ďakujem pekne. Som ho strážila a odšumovala a odšumovala 😂
Super sa mi podarila, som spokojná 🙂 Je komplet bez lepku.
Obyčajná margarita, tú máme najradšej, a na druhú som dala pár kúskov klobásky. Asi aj tá bude naša najobľúbenejšia :-))
Panenka skákavá …. :-))
Toto mám rada, dávno som nemala a dala by som si aj za dva taniere.
Dobre si veru navarila!
K tomu omáčka zo smotany ( alebo hustého gréckeho jogurtu ) a jemne dochutená. Väčšinou robím s modrým syrom ( Niva … ) ale tentokrát som nemala, tak som dala karí.
Je to dobrota.
Môj muž zje karfiol iba surový, ale toto by snáď aj on vzal na milosť:)
Budem musieť vyskúšať!
Zrovna dnes som si na toto jedlo spomenula, nerobila som už celú večnosť :)
Ahoj. U nás bol včera sviatok, tak bol čas na hranie sa s kysnutým cestom.
Urob a určite si pochutíš. Prajem pekný víkend.
Ahoj dáš prosím recept na to cesto lebo vypadá fajnovoo ale ja mám iba obyc trúbu či sa to bude dať spraviť aj v nej .
Ahoj, robím podľa tohto receptu
varecha.pravda.sk/recepty/dvaja-z-jedneho-cesta-pizza-a-c...
skus aj toto cesto, ak chces, je super
skus
U nás bolo dnes veľmi teplo, slniečko vysvecovalo ako divé :-)) … akurát sa to karí k tomu hodilo!
Príjemný piatkový večer prajem.
Karí máš pekné, ale tá miska je rozkošná. Vizuálne dodá jedlu iný rozmer. Aj tu je dnes nezvyklo teplex - 25C. Aj Tebe pekný víkend. Ja sa práve rozčulujem pri hokeji, idem priam z kože vyskočiť!
Nekaz si kvôli hokeju zdravie!
Ja mám slabosť na misky …. Ak ma ale neprejde, tak budeme musieť kúpiť novú kuchyňu, lebo už nemám voľné miesto …. :-)))
Cuketa s pečenou paprikou, encián a pyré
Všetkým zaslúžilým matkám prajem peknú nedeľu 🥂
A v reze, aj s mojim obligatórnym kýblikom kávy
Pripravila som to z teľaciny, ale inak recept dodržaný (akurát teľacinu som pokrájala na kocky, nie na rezančeky a huby som použila namočené sušené, nie nakladané). Prílohou bol kuskus, ktorý pekne viazal šťavu z dusenej teľaciny a lahodný grilovaný fenikel (pokrájam na plátky, posolím, posypem mierne MČK, potriem oliváčom a rýchlo ugrilujem na rozpálenej grilovacej panvici). Zabudla som fotiť, tak rýchlo sme to doslova zožrali, ale foto pri recepte je výstižné.
nedas rcp na tu polievku?
Ahoj Afi, som sorry, ale nedám. Bola to čistá improvizácia.
Klasický hovädzí vývar odložený v mrazáku, ochutené s chilli, sójovkou, kurkumou a nastrúhaným zázvorom. Mrazená Ázia zelenina z obchodu a zbytok čínskych nudlí zo včera. Nemám ani po toľkých rokoch odhad na cestoviny. Vždy ich navarím viac ako potrebujem 😂
Prajem Ti pekný weekend
Si mala podobné myšlienky ako ja :-))) aj ja som urobila taký "domáci" ramen, na rýchlu večeru bol celkom dobrý.
Neviem, čo by japonci povedali ale nám chutil! 😂
2,5 min na panvici z každej strany, soľ a korenie. Oliváč.
Naozaj pekný kúsok mäska!
Ahoj,
dakujem, aj tebe pekny viked :-)
😂 Japončíci sú ďaleko. A my sme šikovné improvizátorky. Niekedy až žasnem aké všetky možné jedlá si Aziati v Európe fotia. Keď som bola teraz posledne v Paríži tak si fotili svoje a potom požiadali hostí u vedľajšieho stola či si môžu odfotiť aj ich porcie. Boli to domáci, najprv na nich prekvapene pozerali, potom dostali záchvat smiechu a nakoniec im to dovolili. Z toho mi vyplýva že asi tak isto potom oni doma improvizujú európsku kuchyňu, asi tak ako my tú ich ázijskú 😊
Vysmážané kuracie pečienky, jazmínová ryža a ľadový šalát.
Bolo trochu pod mrakom a sem tam aj spŕchlo, tak sa to hodilo k počasiu.
Dnes budú asi kuracie rezne, zemiakový šalát a coleslaw.
Oddychovú nedeľu prajem 🌞😎
Kuracie mleté v paradajkovej omáčke, bazalkové pesto a parmezán.
Prajem peknú slnečnú nedeľnú siestu.
Vajíčková pomazánka a krekry podľa receptu “Jogurtové chrumkáčiky” od @izabella929
Recept odporúčam a Izku zdravím
U nás je dnes sviatok, všetko zavreté. Slniečko svieti na príjemných 22C, tak hor sa do prírody.
Ponáša sa na teba! :)
Len pár minút opečený na panvici, soľ a korenie. Syn si chcel dať trochu kečupu a sme mu "zakázali" 😂
A mnami, krasne ceresnicky :-).
Krásna podávaná. Až srdce zaplesá nad takým košom čerešní 😍
Haló, milí naši prispievatelia, chystáte sa robiť niečo z bryndze? Halušky, pirohy, nátierku, slaný koláč alebo nejaké chuťovky?
Pridajte svoj bryndzový recept (s fotografiou jedla) a môžete vyhrať 2 balíčky produktov Kaufland Z lásky k tradícií (+ darčekových predmetov od Varecha.sk) a tretí z vás bude môcť nahliadnuť do zákulisia detského festivalu v Detve (2.6.).
"Bryndzové" receptové kolo letnej súťaže končí túto nedeľu. Aby bol váš recept zaradený do súťaže, nezabudnite pri pridávaní receptu zakliknúť súťažné políčko Kaufland detský festival. Nezmeškajte túto príležitosť, tešíme sa na vaše recepty a všetkým prajeme pekný deň.
Viac o súťaži si môžete prečítať TU:
varecha.pravda.sk/sutaze/sutaz-vyhrajte-navstevu-zakulisi...
Také milé a žičlivé prianie hneď ráno skrášli deň, milá @cesminaz . Obdivujem aj tvoju usilovnosť: taká včielka. :)
Ďakujem milá Cesmínka. Tu lejé a lejé. Ja Ti prajem veľa elánu a trpezlivosti pri zaváraní a džemovaní. Morušový lekvár som ešte nemala možnosť ochutnať a čerešňový kompót mám veľmi rada.
Tie množstvá, ktoré Ty každý rok zaváraš sú ohromujúce. Zásobuješ menšiu armádu?
Ked vidim tu roladu, spomenula som si, ze v skole niekedy bola ku obedu a vtedy vsetci chceli sediet so mnou pri stole, lebo vedeli, ze ju vzdy niekomu dam :-)
Aj ja si prosim kos ceresni, alebo hned radsej dva, lebo 1 by som spraskala na posedenie :-), no a moruse som jedla naposledy v skolke a dodnes si tu chut pamatam, ale to boli biele. Tieto tmave vlastne ani neviem ako chutia. Tak ale ty musis urobit vela lekvaru, lebo ako by ste inak ranajkovali? :-)
Dobré ráno Afi. 😊 tiež by si v školskej jedálni bola moja kamoška.
Mám Tvoje cesto na pizzu v chladničke a o pol noci som na Teba silno myslela. Cesto kyslo ako bláznivé a skoro mi vyliezlo z misy na melón, ktorý je vedľa. Musela som ho premiesiť. Hneď ráno som ho išla skontrolovať. Je OK a už sa na neho teším.
Mne tmavé moruše chutia viac, lebo majú výraznejšiu chuť. Biele mi prídu trochu mdlé, aj ke´d celkom príjemne mdlé.
Morušový lekvár je výborný, môj manžel má ten najradšej🙂 Minulý rok som nezavárala, lebo všetky čerešnové kvety nám pomrzli, nebola ani jedna čerešna. Moruše boli tiež len velmi biedne, hádam ani za 1 tanier. Tento rok ich je ale neúrekom a sú krásne velké a šťavnaté. Práve teraz som zasa dozbierala, je ich také 4kg, lekvár spravím zajtra, dám ich do chladničky🙂
Tak jeden košík extra len pre teba posielam, aj ked len tak virtuálne🙂 Nepošlem ti 2, lebo budeš behať na záchod🤣😉 Tmavé moruše sú tiež velmi dobré, je z nich skvelý lekvár. A presne ako vravíš, bez lekváru by to u nás nešlo😅😅
A ty si bosorka, ty kuchtíš po nociach to vieme😆 Možno sa @afatage o tebe aj snívalo..
Tak už si si nazbierala robotu aj na zajtra. Budeš džemovať.
Teda ruky máš jak keby si niekoho zamordovala!
Tie plody moruše čo držíš sú krajšie ako v katalógoch. Fakt ukážkové 👍
Bodaj by si mala pravdu 😂
Ja straším rada, ale či to funguje aj na diaľku? A či to funguje na @afataga keď býva pri lese a za suseda má medveďa?
Dakujem za virtualne ceresne, z nich behat nebudem :-)
Medveda zatial nie, ale nedavno sme stretli svinsku mamu aj s malymi, moc do smiechu mi nebolo, ale nastastie zavelila na ustup, inak neviem, co by som urobila.
Co ma na mna fungovat? Asi si sedim na vedeni.
Môj komentár dnes o 9:54 a cesminin o 17:22.
Vidíš nemala si dva koše čerešní, tak nebeháš a sedíš (si na vedení) 😂
Maj pekný večer
🤣🤣 no predsa to silné čáry- máry o pól noci !!!
Prajem pekný piatok
Tento rok sú ovela krajšie a väčšie než boli doteraz. Kukni moje lekvárové video, tam som ukázala extra aj strom a moruše😊 Len si nastav kvalitu videa na najvyšie, aby ti ich pekne ukázalo. Pekný deň ti prajem!
To sú priam hotelové raňajky. Prajem Ti veľa elánu do ďaľšieho zavárania a pekný deň.
To sú chutné rožteky!
Nie je to pirimz lepšie naopak; najskôr predpiecť a dorobiť na grile??
Mi to pripomenulo časy s otcom na chalupe. Ten nemal mašinku, on narazil kura na pivovú fľašu, postavil na dno rúry do vyššieho pekáča a piekol/griloval 😂
Ale ako hračka je to určite zaujímavý prístroj.
Wauw! Tvoje raňajky dopadli priam kráľovsky.
Zaslúžiš si kráľovskú 👑
Mňam! Pre mňa by to bol aj dobrý obed!
“Pide chlieb z celozrnného múky (Pide ekmek) podľa @cesminaz
“Domáci hummus” podľa @frommykitchendotcom
“Pečené papriky” podľa mňa
Terasové koláče sú najlepšie😊👍
Fíha! To by som si aj ja dala ...(zalizujem sa)
Veľmi dobré letné, sezónne, ľahké jedlo.
Teraz som ich prekrojila, narezala nožom krížom-krážom, soľ a korenie, Za-atar koreniny, oliváč, a dala piecť. Chvíľu pred koncom som baklažán potrela tahini pastou, posypala nasekanými pistáciami a dala zase zapiecť. Mňam.
Kalamáre a baklažán by som si dala hneď! Super varíš. Aj ostatné sa mi páči, ale toto je topka.
Tuniaka som jedla už na veľa spôsobov, ale stále mu neviem prísť na chuť 😊
Dobrý deň, novú júnovú diskusiu na tému Čo dnes varíte alebo pečiete nájdete TU:
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-alebo-peciete-j...
Prajeme všetkým pekný víkend!