Kurča na bielom víne
Foto: podravka
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
75 g |
|
1 - 1,5 kg |
|
|
|
30 ml (brandy) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
250 ml |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica nasekaná |
|
|
|
|
|
1 lyžica |
|
200 g (šampiňóny, shiitake,...) |
|
Postup
-
1
Kuracie plátky pokrájame na kúsky, pridáme muškátový oriešok a opražíme na horúcom masle do zlata.
- 2
Nalejeme brandy a flambujeme.
- 3
Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vínom a posypeme 1 lyžicou vegety.
- 4
Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút, v prípade potreby pridáme vodu.
- 5
Hríby nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme soľou a korením.
- 6
Posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme s omáčkou a hríbami . Ako prílohu môžeme zvoliť halušky.
Tiež kurča:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu