Dusené kurča
Dusené kurča

Kurča na bielom víne

podravka - fotkapodravka, 1. októbra 2017. Komerčný recept.
Kurča na bielom víne
Foto: podravka

Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

75 g
1 - 1,5 kg
30 ml (brandy)
1 ks
1 strúčik
250 ml
1 lyžica
1 lyžica nasekaná
1 lyžica
200 g (šampiňóny, shiitake,...)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie plátky pokrájame na kúsky, pridáme muškátový oriešok a opražíme na horúcom masle do zlata.

  2. 2

    Nalejeme brandy a flambujeme.

  3. 3

    Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vínom a posypeme 1 lyžicou Podravka ochucovadlom.

  4. 4

    Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút, v prípade potreby pridáme vodu.

  5. 5

    Hríby nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme soľou a korením.

  6. 6

    Posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme s omáčkou a hríbami . Ako prílohu môžeme zvoliť halušky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre