Pečená cuketa
Pečená cuketa

Pečená domáca cuketa s bylinkovým korením a sušeným cesnakom fotorecept

kitchenguru - fotkakitchenguru, 23. júla 2024

Rýchly recept na domácu cuketu pečenú v rúre s bylinkovým korením a sušeným cesnakom. Táto domáca cuketa mala mäkké jadierka, takže nebolo treba Zobraziť celý popisRýchly recept na domácu cuketu pečenú v rúre s bylinkovým korením a sušeným cesnakom. Táto domáca cuketa mala mäkké jadierka, takže nebolo treba ich ani vyberať.

15 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks väčšia domáca
2-4 PL
3 PL
podľa chuti
3 PL (zmes)
podľa chuti
podľa chuti
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Domácu cuketu umyjeme a odrežeme konce. Nakrájame na pol centimetra hrubé kolieska.

    Pečená domáca cuketa s bylinkovým korením a sušeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si zmes, v ktorej kolieska obalíme. Zmes: olej + soľ + korenie + talianska zmes korenín (môžeme použiť hotovú alebo si namiešať vlastnú, viď nižšie) + sušený cesnak a všetko pomiešame. Taliansku koreninovú zmes môžeme pripraviť zmiešaním sušených byliniek: 1,5 štipky sušený rozmarín + 1/2 štipky sušená bazalka + 2,5 štipky sušené oregano + 1/2 štipky sušená petržlenová vňať + 1/2 štipky sušený tymian + 1/2 štipky sušená šalvia + 1/2 štipky sušený estragón.

    Pečená domáca cuketa s bylinkovým korením a sušeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakorenené cuketové kolieska dáme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na stupni na grilovanie cca 15 minút na 190 stupňov Celzia. Treba si strážiť, každá rúra pečie inak.

    Pečená domáca cuketa s bylinkovým korením a sušeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tip: Na upečenú cuketu môžeme nastrúhať tvrdý syr, tým že je to horúce, syr sa roztopí. Ja som syr tentokrát nedala. Podávať môžeme s bielym jogurtom.

    Pečená domáca cuketa s bylinkovým korením a sušeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia