Božie milosti s pečenými slivkami

Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 17. decembra 2020
Božie milosti s pečenými slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť ale aj v predvianočnom čase a sviatočný šmrnc im dodať pečenými slivkami.

30 minút
príprava

Suroviny

300 g
3 ks
100 g
250 ml
25 ml
Okrem toho:
10 ks
10 g
 (na vyprážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme vláčne jemné cesto, ktoré vyvaľkáme natenko. Nakrájame na ľubovoľné tvary a smažíme v bravčovej masti na 180 stupňoch dozlata. Hotové poprášime práškovým cukrom.

  2. 2

    Slivky rozpolíme, kôstky odstránime a slivky poukladáme na plech. Poprášime práškovým cukrom a škoricou a pečieme v rúre na 190 stupňoch 20 minút.

  3. 3

    Božie milosti podávame s pečenými slivkami.

Diskusia k receptu