Božie milosti s pečenými slivkami
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 17. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť ale aj v predvianočnom čase a sviatočný šmrnc im dodať Zobraziť celý popisBožie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť ale aj v predvianočnom čase a sviatočný šmrnc im dodať pečenými slivkami.
príprava
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme vláčne jemné cesto, ktoré vyvaľkáme natenko. Nakrájame na ľubovoľné tvary a smažíme v bravčovej masti na 180 stupňoch dozlata. Hotové poprášime práškovým cukrom.
- 2
Slivky rozpolíme, kôstky odstránime a slivky poukladáme na plech. Poprášime práškovým cukrom a škoricou a pečieme v rúre na 190 stupňoch 20 minút.
- 3
Božie milosti podávame s pečenými slivkami.
Tiež fánky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu