Slaný paradajkový koláč
Slaný paradajkový koláč

Francúzsky quiche s paradajkami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 23. júla 2024
Francúzsky quiche s paradajkami
Foto: Jana Štrbková

Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr, použite ho, bude to gurmánsky zážitok.

4
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
125 g
25 ml
1 ks
štipka
Na plnku:
250 ml
125 ml
3 ks
100 g strúhaný (alebo emental)
2 ks väčšie
Na ozdobenie:
 čerstvý
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, vajca, vody a zo štipky soli pripravíme hladké cesto, ktoré necháme zabalené v potravinovej fólii 2 hodiny odležať v chlade.

  2. 2

    Potom cesto natenko vyvaľkáme a dáme do maslom vymastenej formy. Dno poprepichujeme vidličkou a prikryjeme alobalom. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 10–15 minút. Korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Predpečené cesto zalejeme zmesou, ktorú sme pripravili vyšľahaním smotany, vajec a mlieka, zľahka ju osolíme a ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme nastrúhaným syrom. Na vrch poukladáme na tenké kolieska nakrájané paradajky.

  4. 4

    Pečieme ďalších 25 minút. Ozdobíme nakrájaným čerstvým tymianom a bazalkou. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia