Francúzsky quiche s paradajkami
foodblog Medové motúzy, 23. júla 2024
Foto: Jana Štrbková
Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr, použite ho, bude to gurmánsky zážitok.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
125 g |
|
25 ml |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Na plnku: | |
250 ml |
|
125 ml |
|
3 ks |
|
100 g strúhaný (alebo emental) |
|
2 ks väčšie |
|
|
|
|
|
Na ozdobenie: | |
čerstvý |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Z múky, masla, vajca, vody a zo štipky soli pripravíme hladké cesto, ktoré necháme zabalené v potravinovej fólii 2 hodiny odležať v chlade.
- 2
Potom cesto natenko vyvaľkáme a dáme do maslom vymastenej formy. Dno poprepichujeme vidličkou a prikryjeme alobalom. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 10–15 minút. Korpus necháme vychladnúť.
- 3
Predpečené cesto zalejeme zmesou, ktorú sme pripravili vyšľahaním smotany, vajec a mlieka, zľahka ju osolíme a ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme nastrúhaným syrom. Na vrch poukladáme na tenké kolieska nakrájané paradajky.
- 4
Pečieme ďalších 25 minút. Ozdobíme nakrájaným čerstvým tymianom a bazalkou. Ihneď podávame.
Tiež paradajkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu