Šunková nátierka
Šunková nátierka

Šunková pena s koňakom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 30. decembra 2021
Šunková pena s koňakom
Foto: Viki Sisáková
20 minút
príprava

Suroviny

400 g (obsah mäsa aspoň 97 %)
250 ml
1 bal.
50 ml kvalitný




Postup

  1. 1

    Šunku nakrájame na malé kocky a rozmixujeme na jemnú pastu.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme aj so stužovačom, a keď je na 95 percent vyšľahaná, pridáme do nej šunkovú pastu a koňak. Premiešame a ochutíme soľou, čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.

  3. 3

    Môžeme naservírovať do misky a podávať s kúskami chlebíka alebo s pečivom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia