Dobošové rezy fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný zákusok
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
na špic noža |
|
2 PL |
|
Krém: | |
800 ml |
|
3 bal. |
|
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Čoko poleva na vrch: | |
150 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravila som si cesto: Múku som preosiala a pridala som ostatné suroviny a zmiesila.
-
2
Riadne vypracované cesto som rozvážila na 5 častí.
-
3
Každý plát som rozvaľkala na veľkosť plechu 27x37 cm na papieri na pečenie a popichala vidličkou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa každý 5 min. Pozor! Cesto musí byť po upečení biele.
-
4
Pokiaľ sa cesto chladilo, pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu.
-
5
Ešte do horúcej som nalámala čokoládu a roztopila a nechala vychladiť.
-
6
Maslo s práškovým cukrom som vymiešala do peny.
-
7
Po lyžici som pridávala vychladnutý puding a zmiešala.
-
8
K vymiešanému pudingu som pridala koňak a rozdelila ho na 4 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
9
Každý plát postupne som naplnila krémom a napokon som ho uložila do chladničky a zaťažila 3 kg múky. Ráno som koláč poliala čokoládovou polevou a opäť dala stuhnúť.
-
10
Krájala som horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
Nekupuj, medové pláty s čokoládovou plnkou nie sú veľmi dobré a od dobošiek majú pomerne ďaleko.
už som kúpila medové pláty i dobošové..ani jedny nie sú chutné..viac nekúpim..
stále viac produktov je pre nás nechutných..
dnes som kúpila Esíčka..nnnoooo..asi mám výbornú pamäť-nie a nie zabudnúť-ako všetko chutilo kedysi..pred "nežnou"
Ďakujem pekne za vaše komentáre..)ak máte nejaké otázky rada odpoviem, poradím..)
súhlasím,dobošové rezy sú z piškotového cesta.
aj u nas sa pecu piskotove. Mama ich sklada aj ako stity alebo piecne poskladane medzi dvomi platmi.
Zuzanka milá, srdečne ťa pozdravujem a dlho som ťa nikde nevidela..tieto dobošky nikdy nepatrili medzi moje obľúbené zákusky, hlavne kvôli tomu, že ich v cukrárňach predávali také suché..inak tebe sa nádherne vydarili a blahoželám k tvojej tvorbe a verím, že ste si všetci na nich pochutnali..áno piekla som už obidve verzie v snahe posúdiť a teda ochutnať, čo je lepšie..chutili mi oboje a veru dávno som ich nepiekla..možno na Vianoce opäť..Ďakujem ti za krásnu fotku a veľmi si ma potešila..)