Dobošové rezy
Dobošové rezy

Dobošové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. mája 2018

Dnešný sviatočný zákusok

20
porcií
60 minút
príprava
5x5 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
150 g
100 g
2 ks
1 ks
1 bal.
na špic noža
2 PL
Krém:
800 ml
3 bal.
250 g
200 g
100 g
2 PL
Čoko poleva na vrch:
150 g
100 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si cesto: Múku som preosiala a pridala som ostatné suroviny a zmiesila.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Riadne vypracované cesto som rozvážila na 5 častí.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý plát som rozvaľkala na veľkosť plechu 27x37 cm na papieri na pečenie a popichala vidličkou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa každý 5 min. Pozor! Cesto musí byť po upečení biele.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ sa cesto chladilo, pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte do horúcej som nalámala čokoládu a roztopila a nechala vychladiť.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo s práškovým cukrom som vymiešala do peny.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po lyžici som pridávala vychladnutý puding a zmiešala.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K vymiešanému pudingu som pridala koňak a rozdelila ho na 4 časti a uložila do chladničky stuhnúť.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Každý plát postupne som naplnila krémom a napokon som ho uložila do chladničky a zaťažila 3 kg múky. Ráno som koláč poliala čokoládovou polevou a opäť dala stuhnúť.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krájala som horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Maďarská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Rulik (7.5.2018 18:42)

už som kúpila medové pláty i dobošové..ani jedny nie sú chutné..viac nekúpim..
stále viac produktov je pre nás nechutných..
dnes som kúpila Esíčka..nnnoooo..asi mám výbornú pamäť-nie a nie zabudnúť-ako všetko chutilo kedysi..pred "nežnou"
@dr ,smotanu používam do cesta pochúťkovú..cesto je vláčnejšie a krehkejšie, lebo dobošové rezy sú dosť suché..a bielu čokoládu miešam s horkou, jednak je chuť lepšia a neodrazí sa tak farebne veľmi tmavá..susedka, ktorá ich ochutnala, hovorila, že neboli suché, plnka bola lepšia ako v cukrárenských doboškách...
2x dr, malroxa
Izabelka, tento zakusok mam najradsej. Len skoda, ze si tak daleko. Ked ja mam rada zakusky, co iny urobi. Uz je v kk.
1x angela2