Bravčové stehno
Bravčové stehno

Bravčové stehno na ázijský spôsob

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 26. júla 2024
Bravčové stehno na ázijský spôsob
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
8 ks
5 g (5 korenín)
5 strúčikov
2 zväzky
1 ČL
1 PL
1 PL
2 PL
2 PL
1/2 ČL
1 ČL
1 PL
3 šálky (alebo vývar)




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca nakrájame koriandrovú vňať, cesnak, pridáme čierne korenie a vymiešame na jemnú pastu. Osmažíme na miernom ohni, pridáme korenie Five Spices a stále miešame.

  2. 2

    Zvýšime teplotu, vmiešame bravčové stehno nakrájané na veľké kusy a opražíme do ružova. Pridáme palmový cukor, hnedý cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme ostatné suroviny okrem soli.

  3. 3

    Pridáme vodu alebo vývar, premiešame a necháme variť 1 hodinu na miernom ohni.

  4. 4

    Potom pridáme olúpané vajcia uvarené natvrdo a necháme variť ďalšiu hodinu. Ak treba, dolejeme ešte vývar a dosolíme.

  5. 5

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, rovnako ako vajcia. Podávame podliate šťavou, obložené vajcami, ozdobíme koriandrom. Ako príloha sa hodí jasmínová ryža.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia