Bravčové stehno na ázijský spôsob
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 26. júla 2024
mesačník Varecha, 26. júla 2024
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
8 ks |
|
5 g (5 korenín) |
|
5 strúčikov |
|
2 zväzky |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
3 šálky (alebo vývar) |
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nakrájame koriandrovú vňať, cesnak, pridáme čierne korenie a vymiešame na jemnú pastu. Osmažíme na miernom ohni, pridáme korenie Five Spices a stále miešame.
- 2
Zvýšime teplotu, vmiešame bravčové stehno nakrájané na veľké kusy a opražíme do ružova. Pridáme palmový cukor, hnedý cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme ostatné suroviny okrem soli.
- 3
Pridáme vodu alebo vývar, premiešame a necháme variť 1 hodinu na miernom ohni.
- 4
Potom pridáme olúpané vajcia uvarené natvrdo a necháme variť ďalšiu hodinu. Ak treba, dolejeme ešte vývar a dosolíme.
- 5
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, rovnako ako vajcia. Podávame podliate šťavou, obložené vajcami, ozdobíme koriandrom. Ako príloha sa hodí jasmínová ryža.
Tiež bravčové stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu