Píniové oriešky

Energia 2840 KJ
Kalórie 693,0 kcal34.65%
Sacharidy 4,00 g1.74%
Tuky 68,60 g98%
* píniové oriešky - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je píniové oriešky

prazdny

Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami

Bezmäsité jedlá

Viete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka!...

prazdny

Slané florentínske muffiny bez lepku

Bezmäsité jedlá

Už ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, ...

prazdny

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete

Bezmäsité jedlá

Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

prazdny

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom

Bezmäsité jedlá

Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

prazdny

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

Bezmäsité jedlá

Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

prazdny

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka

Cestoviny

Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

prazdny

Šalát so šošovicou a špenátom

Bezmäsité jedlá

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom špenát tak, aby sme sa zbavili prebytočnej vody....

prazdny

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom

Kuracie mäso

Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...

prazdny

Pomazánka z červenej repy

Bezmäsité jedlá

Repu si olúpeme a nastrúhame. Pridáme syr, brusnice a podľa chuti osolíme a okoreníme.

prazdny

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito

Bezmäsité jedlá

Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

prazdny

Cuketa plnená pohánkovým rizotom

Bezmäsité jedlá

Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

prazdny

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

Bezmäsité jedlá

Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...

prazdny

Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom

Hlavné jedlá

Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...

prazdny

Špeciálne kačacie prsia

Hlavné jedlá

Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s...

prazdny

Kuracie prsia so špenátovou prílohou

Kuracie mäso

Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť...

prazdny

Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom

Dezerty

Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...

prazdny

Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom

Cestoviny

Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...

prazdny

Špargľa vo fašírke a v šunke

Bravčové mäso

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

prazdny

Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa

Kuracie mäso

Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....

prazdny

Nadýchané syrové trojuholníčky s pestom

Raňajky

Recept od Janky Trebulovej, ktorý si vyskúšali výhercovia decembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...

prazdny

Grilovaná zelenina so syrom halloumi

Bezmäsité jedlá

Zeleninu nakrájajte na rovnako hrubé kolieska a grilujte z každej strany. Syr nakrájajte na plátky...

prazdny

Gaštanový koláč z gaštanovej múky

Koláče

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse...

prazdny

Domáce zemiakovo-batátové gnocchi

Cestoviny

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse...

prazdny

Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami

Cestoviny

Steaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne,...

prazdny

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비

Hovädzie mäso

Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

prazdny

Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou

Cestoviny

V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo...