Recepty, kde je píniové oriešky
Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami
Viete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka!...
Slané florentínske muffiny bez lepku
Už ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, ...
Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...
Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli
uvaríme kašu. Necháme vychladnúť.
K vychladnutej...
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu.
Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví
predseda...
Šalát so šošovicou a špenátom
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom špenát tak, aby sme sa zbavili prebytočnej vody....
Parmezánové košíčky s kuracím šalátom
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na
rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme
a necháme vychladnúť...
Pomazánka z červenej repy
Repu si olúpeme a nastrúhame. Pridáme syr, brusnice a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie
kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme
olejom a dáme piecť pri
180 °C po dobu...
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín.
Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým
pripravíme konfitovaný cesnak...
Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme.
Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...
Špeciálne kačacie prsia
Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs
pripravený naozaj špeciálne s...
Kuracie prsia so špenátovou prílohou
Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť...
Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom
Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...
Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...
Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...
Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená
červená repa....
Nadýchané syrové trojuholníčky s pestom
Recept od Janky Trebulovej, ktorý si vyskúšali výhercovia decembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...
Grilovaná zelenina so syrom halloumi
Zeleninu nakrájajte na rovnako hrubé kolieska a grilujte z každej strany. Syr nakrájajte na plátky...
Gaštanový koláč z gaštanovej múky
Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom
Poluse...
Domáce zemiakovo-batátové gnocchi
Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia -
Radosť variť v bratislavskom Poluse...
Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami
Steaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne,...
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou
V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo...

Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami
Viete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka!...

Slané florentínske muffiny bez lepku
Už ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, ...

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

Šalát so šošovicou a špenátom
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom špenát tak, aby sme sa zbavili prebytočnej vody....

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...

Pomazánka z červenej repy
Repu si olúpeme a nastrúhame. Pridáme syr, brusnice a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...

Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...

Špeciálne kačacie prsia
Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s...

Kuracie prsia so špenátovou prílohou
Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť...

Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom
Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...

Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...

Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....

Nadýchané syrové trojuholníčky s pestom
Recept od Janky Trebulovej, ktorý si vyskúšali výhercovia decembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...

Grilovaná zelenina so syrom halloumi
Zeleninu nakrájajte na rovnako hrubé kolieska a grilujte z každej strany. Syr nakrájajte na plátky...

Gaštanový koláč z gaštanovej múky
Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse...

Domáce zemiakovo-batátové gnocchi
Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse...

Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami
Steaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne,...

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou
V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo...