Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou
mesačník Varecha, 13. júla 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Predstavujeme vám čarovnú surovinu - cmar, vďaka ktorému bude vaše cesto na koláč skutočne jemné.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 ks |
|
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| Náplň: | |
| 250 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
| 50 g |
|
| Posýpka: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 25 g |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy s práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia a cmar a dôkladne premiešame. Maslo rozpustíme a opatrne zapracujeme do cesta.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto naň rovnomerne rozotrieme. Ríbezle premiešame s cukrom a rovnomerne rozložíme na cesto. Ak používame mrazené, necháme ich predtým, ako ich premiešame s cukrom, rozmraziť a šťavu scedíme.
- 3
Na posýpku zmiešame polohrubú múku s práškovým cukrom a rozdrobíme do nej maslo. Posýpku rozsypeme na ríbezle. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom krájame na porcie.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu