Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 11:30
Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Predstavujeme vám čarovnú surovinu - cmar, vďaka ktorému bude vaše cesto na koláč skutočne jemné.

16 ks
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1/2 bal.
200 g
1 bal.
3 ks
250 ml
100 g
Náplň:
250 g (čerstvé alebo mrazené)
50 g
Posýpka:
100 g
100 g
25 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misy s práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia a cmar a dôkladne premiešame. Maslo rozpustíme a opatrne zapracujeme do cesta.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto naň rovnomerne rozotrieme. Ríbezle premiešame s cukrom a rovnomerne rozložíme na cesto. Ak používame mrazené, necháme ich predtým, ako ich premiešame s cukrom, rozmraziť a šťavu scedíme.

  3. 3

    Na posýpku zmiešame polohrubú múku s práškovým cukrom a rozdrobíme do nej maslo. Posýpku rozsypeme na ríbezle. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom krájame na porcie.

Diskusia k receptu