Sendvič s údenou kravskou hrudkou

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 9. augusta 2021
Sendvič s údenou kravskou hrudkou
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

8 krajcov (svetlý)
400 g
1 ks veľká mäsitá
75 g
1 ks
Pesto mayo:
150 g
30 g
25 ml
1/2 strúčika
20 g nasucho orestované
40 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme pesto mayo. Všetky ingrediencie okrem majonézy a soli spolu vymixujeme, majonézu pridáme až nakoniec. Podľa potreby dochutíme soľou.

  2. 2

    Paradajku a červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Kravskú hrudku asi na 1,5 cm hrubé plátky. Toastový chlieb natrieme maslom z oboch strán. Na stredne rozohriatom povrchu (panvica/gril) opečieme toastový chlieb aj kravskú hrudku dozlatista.

  3. 3

    Jeden toastový chlieb natrieme pestom, naň položíme rukolu, červenú cibuľu, paradajky, ktoré osolíme a okoreníme. Uložíme opečené plátky kravskej hrudky, polejeme pestom a zakryjeme druhým toastovým chlebom. Sendvič môžeme ešte zabaliť do papiera na pečenie a zapiecť v kontaktnom grile.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha