Sendvič s údenou kravskou hrudkou
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 9. augusta 2021
Šuhajíci pri panvici, 9. augusta 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
8 krajcov (svetlý) |
|
400 g |
|
1 ks veľká mäsitá |
|
75 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Pesto mayo: | |
150 g |
|
30 g |
|
25 ml |
|
1/2 strúčika |
|
20 g nasucho orestované |
|
40 g strúhaný |
|
|
Postup
-
1
Urobíme pesto mayo. Všetky ingrediencie okrem majonézy a soli spolu vymixujeme, majonézu pridáme až nakoniec. Podľa potreby dochutíme soľou.
- 2
Paradajku a červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Kravskú hrudku asi na 1,5 cm hrubé plátky. Toastový chlieb natrieme maslom z oboch strán. Na stredne rozohriatom povrchu (panvica/gril) opečieme toastový chlieb aj kravskú hrudku dozlatista.
- 3
Jeden toastový chlieb natrieme pestom, naň položíme rukolu, červenú cibuľu, paradajky, ktoré osolíme a okoreníme. Uložíme opečené plátky kravskej hrudky, polejeme pestom a zakryjeme druhým toastovým chlebom. Sendvič môžeme ešte zabaliť do papiera na pečenie a zapiecť v kontaktnom grile.
Tiež sendvič:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu