Slané florentínske muffiny bez lepku
Foto: novalim
Už ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, bazalkou vás určite nadchne. Slané muffiny sa výborne hodia Zobraziť celý popisUž ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, bazalkou vás určite nadchne. Slané muffiny sa výborne hodia na raňajky, na zajedanie k polievke alebo aj na ľahkú večeru. Inšpirujte sa našim receptom ešte dnes.
na 200 °C
Suroviny
120 g (listy) |
|
50 g nastrúhaný |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
60 g |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
280 g |
|
1 bal. |
|
2 ČL |
|
200 g (typu Philadelphia, žervé alebo ricotta) |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Špenátové listy a bazalku nasekáme najemno a parmezán nastrúhame. Píniové oriešky opražíme dozlatista na suchej panvici.
- 2
Maslo rozpustíme a ešte horúce ho vyšľaháme vo väčšej mise s mliekom a vajciami izbovej teploty. V druhej mise zmiešame suché prísady, múku, kypriaci prášok, soľ a cukor.
- 3
Potom opatrne gumenou varechou zmiešame suché prísady s vyšľahanými, kým nezískame hladké cesto. Nakoniec zapracujeme do zmesi krémový syr, jogurt, parmezán, špenát, bazalku, píniové oriešky a provensalské korenie.
- 4
Košíčky na mafiny poukladáme do formy a cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov. Cesto je pomerne lepkavé, preto ak máte, použite na to zmrzlinovú naberačku. Mafiny pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 20-25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Tiež slané muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu