Paradajkový šalát so syrom burrata
šéfkuchár hotela Salamandra a executive chef Premiumstar Hotels, 8. februára 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Burrata je taliansky syr z kravského mlieka, ktorý vyzerá ako mozzarella, má však vnútro zo smotany. Vonkajší obal je pevný, zatiaľ čo vnútro obsahuje smotanu, čo syru Zobraziť celý popisBurrata je taliansky syr z kravského mlieka, ktorý vyzerá ako mozzarella, má však vnútro zo smotany. Vonkajší obal je pevný, zatiaľ čo vnútro obsahuje smotanu, čo syru dodáva nezvyčajnú jemnú textúru.
porcie
príprava
Postup
-
1
Na jemnom strúhadle nastrúhame citrónovú kôru, potom citrón prekrojíme a vytlačíme z neho šťavu. Cherry paradajky a olivy prekrojíme na polovicu, jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Všetko dáme do misky a ochutíme štipkou citrónovej kôry a šťavy, pokvapkáme olivovým olejom. Dochutíme morskou soľou a čiernym korením.
- 2
Bazalkové pesto: Očistený cesnak a píniové oriešky vložíme do mixéra a nasekáme ich na jemné kúsky. Postupne pridáme bazalku s olivovým olejom, všetko spolu dobre rozmixujeme. Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán a dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Na tanier dáme marinované cherry paradajky s olivami a jarnou cibuľkou, pokvapkáme bazalkovým pestom navrch položíme burratu. Pokvapkáme ju olivovým olejom, dochutíme čiernym korením a morskou soľou, dozdobíme bylinkami alebo mikrobylinkami.
Tiež paradajkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu