Cuketové špagety carbonara
mesačník Varecha, 23. júla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní. Vyskúšajte ju nastrúhať do špirál a pripravte efektné superlahôdky, Zobraziť celý popisKrehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní. Vyskúšajte ju nastrúhať do špirál a pripravte efektné superlahôdky, ako sú zeleninové špagety.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (menšia, pevná) |
|
160 g (pancetta) |
|
4 ks |
|
40 g strúhaný |
|
200 ml (30 %) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
čerstvá |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cukety nastrúhame na dlhé špirály – špagety. Slaninu nakrájame na kocky. Žĺtky a 30 g parmezánu rozmiešame v smotane.
- 2
Vo veľkej panvici nasucho opražíme píniové oriešky. Potom ich vyberieme a do panvice vlejeme olej a vysypeme kúsky slaniny. Opekáme ju dovtedy, kým nezačne púšťať tuk. Pridáme drvený cesnak a cuketové špagety, krátko restujeme asi 2 minúty.
- 3
Panvicu zložíme z ohňa a vmiešame žĺtky s parmezánom rozšľahané v smotane.
- 4
Ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou a na tanieri posypeme zvyšným parmezánom, lístkami bazalky a píniovými orieškami.
Tiež cuketové špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu