Cuketové špagety
Cuketové špagety

Cuketové špagety carbonara

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. júla 2023
Cuketové špagety carbonara
Foto: Kulinární studio MAFRA

Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní. Vyskúšajte ju nastrúhať do špirál a pripravte efektné superlahôdky, Zobraziť celý popisKrehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní. Vyskúšajte ju nastrúhať do špirál a pripravte efektné superlahôdky, ako sú zeleninové špagety.

4
porcie
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (menšia, pevná)
160 g (pancetta)
4 ks
40 g strúhaný
200 ml (30 %)
1 PL
1 PL
2 strúčiky
čerstvá




Postup

  1. 1

    Cukety nastrúhame na dlhé špirály – špagety. Slaninu nakrájame na kocky. Žĺtky a 30 g parmezánu rozmiešame v smotane.

  2. 2

    Vo veľkej panvici nasucho opražíme píniové oriešky. Potom ich vyberieme a do panvice vlejeme olej a vysypeme kúsky slaniny. Opekáme ju dovtedy, kým nezačne púšťať tuk. Pridáme drvený cesnak a cuketové špagety, krátko restujeme asi 2 minúty.

  3. 3

    Panvicu zložíme z ohňa a vmiešame žĺtky s parmezánom rozšľahané v smotane.

  4. 4

    Ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou a na tanieri posypeme zvyšným parmezánom, lístkami bazalky a píniovými orieškami.

Diskusia k receptu

anula666
až na tú smotanu ktorá do carbonara nepatri super recept ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia